CHP’li vekillerden EYT desteği

CHP Adana milletvekilleri, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Adana Derneği’ni ziyaret edip, yeni düzenlemeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHP’li vekillerden EYT desteği

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Adana Derneği Başkanı Uğur Altuntaş ve üyelelerle bir araya gelen CHP Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut, Orhan Sümer ile Burhanettin Bulut, bugün açıklanması beklenen düzenlemeyle ilgili değerlendirme yaptı. Sümert, hiçbir gerekçe gösterilmeden, mağdurların taleplerinin hükümet tarafından bir an önce çözülmelsi gerektiğini kaydetti. Şevkin ise, bugün kabine toplantısında konunun görüşüleceğinin ifade edildiğini belirterek, “Biz 1999 öncesinde çalışanların da mutlaka haklarının verilmesi ve yaş ve herhangi bir şartın getirilmeden emeklilikte yaşa takılanların sorunun çözülmesini bekliyoruz. Bu anlamda emeklilikte yaşa takılan kardeşlerimizin Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman mücadelesinde yanında olacağız” dedi.

‘ÇÖZÜLMEZSE BİZ ÇÖZECEĞİZ’

EYT’lilerin yaşadığının toplumsal yaşama darbe vuran ve vicdanları sızlatan bir konu olduğunu kaydeden Milletvekili Ayhan Barut ise, “Bugün de partimizin  katkıları ile sorun çözüm aşamasına geldi. Artık EYT’de mağdur olan yurttaşlarımızın yaş şartı, gün şartı aranmadan bu sorunun çözülmesi gerekiyor ” diye konuştu.
Dernek Başkanı Altuntaş da milletvekillerinin mecliste her daim yanlarında olduğunu belirterek, teşekkür etti. (DHA)

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir