Çipras’ın ‘Türk gafı’ ülkeyi karıştırdı

Yunanistan’ın eski Başbakanı Aleksis Çipras’ın gafı ortalığı karıştırdı. Ana muhalefet liderinin gafını duyan, ”Aman Türkler duymasın” yorumunda bulundu.

Çipras’ın ‘Türk gafı’ ülkeyi karıştırdı

Ana muhalefet lideri ve eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Yunan kanalı Alpha TV’ye verdiği röportaj sırasında yaptığı gaf ile ülkeyi karıştırdı.

Batı Trakya’daki halk için ‘Türk azınlık’ diyen Çipras, eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanis’e tepki gösterirken ”Batı Trakya’ya gidip Türk azınlığa şantaj yaptı” dedi.

Bakoyanis, Yunanistan’daki seçim sürecinde Gümülcine’deki Hacıören köyü ziyaretinde “Beni desteklemezseniz Atina’da işler sizin için zorlaşır” demişti.

Ülkede resmi söylemlerde ‘Türk azınlık’ sözü yerine ‘Müslüman azınlık’ ifadesi kullanılıyor. Çipras’ın bu gafı ise Yunan basınında ve sosyal medyada tepkilere neden oldu.

‘AMAN TÜRKLER DUYMASIN”

Yunan izleyiciler Çipras’ın bu sözünü “Aferin çok iyi dedin” sözleriyle iğneledi. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise “Olayı büyütmeyin Türkler duymasın” dedi.

Bazı kullanıcılar ise Çipras’ın konuşması sırasında bazen Müslüman bazen de Türk azınlık dediğine dikkat çekerek “Bu durumu çok gündemde tutmayın Türkler fark edip güler” dedi.

Yunan gazetelerinin de gündeminde Çipras vardı. Yunan gazetesi Xronos.gr Çipras’ın yanlışlıkla ‘Türk azınlık’ dediğini ifade ederek “Konuşmasının bazı yerlerinde de Rum Müslüman dedi” sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir