Çırak ve stajyerler için yasa teklifi Meclis’te

Çırak ve stajyerlerin uzun vadeli sigorta kapsamına alınmasına ilişkin yasa teklifi Meclis’e sunuldu. Teklifte CHP İstanbul Milletvekili Dr. Sibel Özdemir’in imzası var.

Çırak ve stajyerler için yasa teklifi Meclis’te

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Sibel Özdemir, çırak ve stajyerlerin uzun vadeli sigorta kapsamına alınmasına ilişkin yasa teklifini Meclis Başkanlığına sundu.

Teklif ile; çıraklar, işletmelerde meslekî eğitim gören öğrenciler, meslekî ve teknik ortaöğretim ile yükseköğrenimleri sırasında staja tabi tutulan öğrenciler, mesleki ve teknik ortaöğretim sırasında tamamlayıcı eğitim ya da alan eğitimi gören öğrenciler, kamu kurum ve kuruluşları tarafından desteklenen projelerde görevli bursiyerler, meslek edindirme, geliştirme ve değiştirme eğitimine katılan kursiyerler ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanun kapsamında kısmi zamanlı çalıştırılan öğrencilerin uzun vadeli sigorta kapsamına alınması amaçlanıyor.

Teklif esas komisyon olarak Plan ve Bütçe Komisyonuna, tali komisyon olarak da Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonuna sevk edildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir