Citroen’in reklamı, ‘tacize teşvik ettiği’ eleştirilerinin ardından yayından kaldırıldı

Mısır’daki Citroën otomobil şirketi, sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından “uygunsuz” bulunan ve tacizi teşvik ettiği belirtilen reklamı yayından çekip özür diledi.

Citroen’in reklamı, ‘tacize teşvik ettiği’ eleştirilerinin ardından yayından kaldırıldı

Fransız otomotiv devi Citroën’ün çektirdiği ve Arap dünyanın pop müzik yıldızı 60 yaşındaki Amr Diyab’ın oynadığı reklam tacizi teşvik ettiği gerekçesiyle tepkilere yol açtı.

Arabanın kamera özelliğine dikkat çekmeye çalışılan reklamda, sanatçı Diyab arabayı sürerken, aracın kamerasını kullanarak karşıdan karşıya geçen bir kadının gizlice fotoğrafını çektiği görülüyor.

Ancak bu davranışın tacizi teşvik ettiği gerekçesiyle tepkilerle karşılaştı. Bunun üzerinde şirket, reklamı tüm sosyal medya platformlarından kaldırdı ve bir özür açıklamasını yayımladı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Şirket, faaliyet gösterdiği ülkelerdeki tüm toplumların duygularını önemser ve tacizin hiçbir biçimine müsamaha göstermez. Mısır’da Citroën’ün yeni TV reklamında yer alan bir sahnenin olumsuz etkisini anlayışla karşılıyoruz.”

Bazıları tarafından ‘uygunsuz’ olarak nitelendiren sahnenin aslında sürücünün güvenliğini artmanın yanı sıra ‘eşsiz anları kaydetmek için tasarlanmış Connected Cam özelliğine vurgu yapıldığı belirtildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir