‘Cübbeli’den İsmailağa’ya yanıt: ‘Tarikat Hasan Efendi’nin değil’

İsmailağa Cemaati’nden ihraç edilen Ahmet Mahmut Ünlü, “Tarikat Hasan Efendi’nin tarikatı değildir ki beni ihraç etsin” dedi.

‘Cübbeli’den İsmailağa’ya yanıt: ‘Tarikat Hasan Efendi’nin değil’

İsmailağa Cemaati’nin, “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’yü ihraç etmesi üzerine Ünlü bir açıklama yayınladı. İsmailağa Cemaati’ne cevap veren Ünlü, “Tarikat Hasan Efendi’nin tarikatı değildir ki beni ihraç etsin” dedi.

Sosyal medya hesabından yaklaşık 4 saatlik bir video paylaşan Ünlü, İsmailağa Cemaati’nin açıklamasında yer alan, “Şeyhimiz Hasan Efendi Hazretlerimiz Cübbeli Ahmet Hoca’yı reddetti” ifadesine karşı çıktı.

Cübbeli Ahmet Hoca, “Tarikat Hasan Efendi’nin tarikatı değildir ki beni ihraç etsin. Hasan Efendi nasıl Mahmud Efendi’nin müridiyse ben de Mahmud Efendi’nin müridiyim, mürit müridi nasıl ihraç edecek? Öte yandan videoda montaj söz konusu” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Mahmut Ustaosmanoğlu öldükten sonra İsmailağa Cemaati’nde ‘posta oturma hakkının kendisinde olduğunu’ belirten Cübbeli Ahmet, 5 gün önce bir video yayınlayıp cemaatin ileri gelenlerine çarşamba akşamına kadar süre vermişti. Ancak süre henüz dolmadan İsmailağa Cemaati, Cübbeli Ahmet Hoca ile tüm bağlarını kopardığını açıklamıştı.

Açıklamada, “Tarîkatımızın mahrem konularını kürsülere hatta televizyon programlarına taşıyarak yüce dinimiz İslâmiyet’e ve Müslümanlara düşmanlıkla bilinen kişilerin alay dolu yorumlarına malzeme etmiştir. Cübbeli Ahmet Hoca’nın özellikle Mahmud Efendi Hazretlerimizin oğlu, gelini ve torunlarıyla ilgili söyledikleri, kendisinin yönettiği sosyal medya hesaplarının paylaşımları ve sesini bugüne kadar namahrem kimselerin duymadığı hanımların ses kayıtlarının yayılması, Mahmud Efendi Hazretlerimize muhabbetinin olmadığının delilidir” denilmişti.

Ünlü’nün İsmailağa Cemaati’yle bir bağı kalmadığı kaydedilen açıklamada, “Kendisinin tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyetinin (yakınlık) kalmadığını, görüş ve açıklamalarının cemaatimiz açısından hiçbir bağlayıcılığının bulunmadığını ihvânımıza ve tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadeleri kullanılmıştı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir