Cumhurbaşkanı Erdoğan madde madde açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomi, diplomasi, terörle mücadele, terörle mücadelenin yanında hep birlikte Allah’ın izniyle hiç taviz vermeden bu topraklardaki mülteci kardeşlerimize gönüllerimizi açmak. Biz gönüllerimizi açtık mı? Biz ensarı da biliriz, muhaciri de biliriz” dedi. Erdoğan, “Türkiye üzerine askeri, siyasi, ekonomik yapan herkese bir mesaj vermek istiyorum. Yaşanan olumsuzluklar sizleri ümitsizliğe sevk etmesin. Kimse boş hayale kapılmasın” ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan madde madde açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abide Kavşağı’nda, Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu, Abide Kavşağı İlave Köprü Viranşehir Pompaj Sulaması 1. ve 2. Kademe ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

Kavgaları, kargaşaları, acıları görüyorsunuz. Siz zayıf olursanız dışarıdan karışanınız çok olur.

Ülkemizin üretimden diplomasiye her alanda sahip olduğu potansiyeli en üst düzeyde hayata geçiriyoruz.

2023’te yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız. Türkiye’yi küresel ligin zirvesine çıkaracağız.

Vekalet savaşı yürütenleri görüyorsunuz. Bunu yapanlar Türkiye’nin kendi sınırlarını güvenliğe almasına karşılar. Terör örgütü bulduğu her fırsatta ülkemize saldırıyor. Bugün Türkiye eski Türkiye değil. Askeri vizyonlarını kendi belirleyen, bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir Türkiye var. Türkiye artık kararlarını kendi iradesiyle vermekte.

Dört şey söylüyorum; bir ekonomi, iki diplomasi, üç terörle mücadele, dört bu topraklardaki mülteci kardeşlerimize gönüllerimize açmak. Biz Ensar’ı da biliriz; muhaciri de biliriz. Bundan taviz yok.

Bay Kemal bilmeyebilir ama biz biliriz. O ne ensardan anlar, ne muhacirden anlar. Suriye’deki Kürt de, Arap da bizim kardeşimiz.,

Mülteci kardeşlerimize gönüllerimizi açtık, mazlumun kimliğine bakmıyoruz, hepsinin onurunu korumak boynumuzun borcu.

“BU BİR REKOR”

Az önce emniyetin verdiği resmi rakama göre şu anda burada 110 bin kişi var. Bu bir rekor. İşte bu Türkiye’nin en önemli lokomotiflerinden biri de Şanlıurfa’dır. Nemrut’u kendi ateşinde boğan, dünyanın en büyük kalkınma projesi GAP’ın şehri Şanlıurfa inşalla Türkiye Yüzyılı’nın da yıldızı olacaktır. Şanlıurfa, geçmişisin şanlı temsilcisi, geleceğimizin teminatı giderek yerini daha da güçlendiriyor.

“YENİLENEBİLİR ENERJİ ENDÜSTRİSİ BÖLGESİ KURUYORUZ”

Şanlıurfa’ya yaptığımız yatırım toplam 70 milyar lira. Yeni bir müjdeki paylaşmak istiyorum. Şehrimize bir yenilenebilir enerji endüstrisi bölgesi kuruyoruz. Kendi elektriği üretmek isteyen çiftçilerimiz kolayca ve ekonomik olarak karşılayabilecek. Elektrik konusundaki tartışmalarla gündeme gelen şehrimizi kaçağa gerek kalmadan elektrik üretimindeki gücüyle öne çıkaracağız. Amacımız Şanlıurfa’ya yenilenebilir enerji merkezi haline getirmek.

1- Bir dönem daha bu kardeşinizi Cumhurbaşkanı olarak görevlendirmeye var mısınız?

2- Meclis’te çoğunluğu elde ederek sizlerin vereceği görevle biz hazırız.

3- Türkiye Ekonomisi modelini mutlaka başarıya ulaştırarak sıkıntıları geride bırakacağız.

4- Güney sınırlarımız boyunca kurmakta olduğumuz 30 km’lik güvenlik şeridini muhakkak tamamlayacağız. Terör örgütlerinin güvenlik güçlerimize ve sivillere yaptığı saldırılar bizi bu karardan asla döndüremeyecek.

5- Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına dahil edeceğiz.

6- Yönetim sistemimizi geliştireceğiz. Eski Türkiye güzellemesi yapanların tek dertlerinin 6’lı masada olduğu gibi bişeyler dağıtmakla meşguller.

7- Tek başarıları kongre kazanmak olanların Türkiye’ye verecekleri hiçbir şey olmadığını ispatlayacağız.

8- Kapalı devre parti toplantılarında belki işe yarayabilen yalan ve iftira siyasetinin gerçek hayatta karşılığı bulunmadığını anlatmaya var mıyız?

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir