Cumhurbaşkanı Erdoğan’a boş beslenme çantası gönderdi

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Parti Meclisi Üyesi Aylin Nazlıaka, Cumburbaşkanı Erdoğan’a boş beslenme çantası gönderdi ve bir talepte bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a boş beslenme çantası gönderdi

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Parti Meclisi Üyesi Aylin Nazlıaka, bugün partisinin genel merkezinde, okul öncesi ve yatılı okullarda 1 öğün ücretsiz yemek verme uygulamasının sonlandırmasına ilişkin 81 il ve 973 ilçenin kadın kolu başkanlarıyla eş zamanlı basın açıklaması yaptı.

“Bu uygulamanın iptal edilmesi bir rezalettir, fiyaskodur” diyen Aylin Nazlıaka, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a boş bir beslenme çantası göndereceklerini söyledi.

Nazlıaka, “Kendisine bugün bu çantayı yollayacağım. Lütfen kendisi bu beslenme çantasını bir doldursun, sonra da kamuoyuna kaç liraya doldurduğunu açıklasın” dedi.

Nazlıaka şöyle devam etti:

“Çocuklar okulda açlıktan bayılırken, açlıktan başının ağrıdığının bile farkında olmazken ya da açlığını su içerek bastırmaya çalışırken bizler ücretsiz öğün uygulamasının rafa kaldırılmasını asla ama asla kabul etmiyoruz, buna asla izin vermeyeceğiz. Aileler çocuklarının beslenme çantalarını dolduramayınca çocuklar, okula gitmekten vazgeçebiliyor, okul terkleri artıyor. Böyle olunca da anayasal bir hak olan eğitimde fırsat eşitliği ortadan kalkıyor ve çocuklarımız eğitim alamaz hale geliyor. Erken yaşta ve zorla evlilikler, suça sürüklenen çocuklar, çocuk işçiliği, çocuklarda madde bağımlılığı oranlarının artması boşuna değil. Ayrıca beslenme eksikliğinin çocukların okullardaki başarısını düşürdüğünü de hepimizi çok net biliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir