Erdoğan: 2023’te bölünmüş yol uzunluğu 30 bin km’yi bulacak

Afyon-Şuhut yolu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Açılışını yaptığımız her yolla 2023 yılında ülkemizin bölünmüş yol uzunluğunu 30 bin kilometreye çıkarma hedefimize bir adım daha yaklaşıyoruz.” dedi.

Erdoğan: 2023’te bölünmüş yol uzunluğu 30 bin km’yi bulacak

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle: Afyon-Şuhut yolunun hayırlı olmasını diliyor, mühendisinden işçisine tebrik ediyorum. Bölgedeki trafik daha hızlı ve güvenli bir şekilde işleyecek. Yine bu projeyle vakitten 58,5 milyon lira, akaryakıttan 18 milyon lira tasarruf sağlayacak, egzoz salınımını yıllık 2 bin 200 ton azaltacağız. Kabına sığmayan Afyon’a yeni bir nefes olacağına inanıyorum.

BİR ADIM DAHA YAKLAŞIYORUZ

Açılışını yaptığımız her yolla 2023 yılında ülkemizin bölünmüş yol uzunluğunu 30 bin kilometreye çıkarma hedefimize bir adım daha yaklaşıyoruz. Hükümete geldiğimizde 6 bin kilometreydi . Biz 29 bin kilometreye çıkarttık.

 

Erdoğan: 2023te bölünmüş yol uzunluğu 30 bin kmyi bulacak

HEM HIZLI HEM DE YIPRANMADAN YOLCULUK

 

Afyonkarahisar-Şuhut arası 12 dakikaya düşecek. Amacımız bu ülkenin istisnasız her yerine kara yoluyla erişilmesini sağlamaktır. Vatandaşlarımız bu yollarla sevdiklerine kolayca kavuşuyor. Ağır vasıta araçlarımız hem hızlı hem de yıpranmadan gidecekleri yerlere varıyor.

DEMİR YOLLARI BAŞTAN AŞAĞI YENİLENDİ

İster binek ister ticari olsun tüm sürücülerin kabusu dağları tünellerle deldik, azgın suları köprülerle aştık. Sadece yaptığımız yolları viyadükleri kullanarak bir yere varmak keyif haline gelmiştir. Anlattıklarımın hepsi ulaştırmanın kara yoludur. Bunlara bir de baştan aşağı yenilediğimiz demir yolları var. Daha bunun 51 ile yaygınlaştırdığımız hava yolları var. Yolcu ve kargo terminalleri var.

 

Erdoğan: 2023te bölünmüş yol uzunluğu 30 bin kmyi bulacak

81 İLİMİZİ İHRAATLA BULUŞTURDUK

 

Açtığımız ticaret limanları, yat limanları var. Türkiye’ye sadece ulaştırma ve haberleşme alanında yapılan yatırımlar 200 milyar doları buluyor. Bu şekilde yaptığımız projeler sayesinde 81 ilimizi ihracatla buluşturduk. Ülkemizin batısından doğusuna her karışını kucaklayan en adil ve ekonomik sosyal altyapısını kurduk.

Erdoğan: 2023te bölünmüş yol uzunluğu 30 bin kmyi bulacak

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir