Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesi EYT’lileri mağdur mu etti?

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği emekli maaşlarındaki artışla ilgili açıklamalarda bulundular. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak, emekli maaşlarına yapılan zammın eşit olmasının gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesi EYT’lileri mağdur mu etti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında en düşük emekli maaşının 2 bin TL artırılarak 5 bin 500 TL’den, 7 bin 500 TL’ye yükseltildiğini duyurdu.

Emekli maaşlarındaki artışa emeklilikte yaşa takılan vatandaşlardan tepki geldi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak, ” Emekliye yapılan zam hem asgari ücretin hem de açlık sınırının altında. 2008 yılı 5510 sayılı yasayla yüzde 28’lere düşürülen ABO’nun, 1999 yılı öncesi oranlara çekilmesi; Tüm Emeklilere Adaletli ücret ve zamla, İntibak’ın sağlanmasını talep ediyoruz.” dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu İl Koordinatörü Alper Özüpak ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yüksek prim ödeyenler isyanda. Çok primi yatıranlar isyanda. Peki bu adaletsizliği kimin düzeltmesi gerekiyor? Bu adaleti neden sağlayamıyorsunuz? Sorunlara pansuman yaparak çözüm bulamazsınız ayını EYT gibi eksik çözüm çözüm değildir. Abo 99  ncesine dönmeli ve adalet sağlanmalıdır #EmekliyeEşitZam” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir