Da Bulgaria Partisi Bursa’da yaşayan göçmenlere tanıtıldı

Bulgaristan 2 Nisan’da erken genel seçime gidiyor. Ülkenin üçüncü büyük partisi Da Bulgaria Genel Başkanı Hristo İvanov Bursa’da yaşayan göçmelerle bir araya gelerek partisini tanıttı.

Da Bulgaria Partisi Bursa’da yaşayan göçmenlere tanıtıldı

Bulgaristan 2 Nisan 2023 tarihinde erken genel seçime gidiyor.

Bulgaristan’ın 3. büyük partilerinden olan Da Bulgaria Partisi’nin Genel Başkanı Hristo İvanov Bursa’da yaşayan göçmenlerle bir araya gelerek partisini tanıttı.

Partinin tanıtım gecesi Hürriyet Mahallesinde bulunan Salon 16’da gerçekleştirildi.

Da Bulgaria Partisi’nin tanıtım gecesine Bulgaristan heyeti ile Bursa’da yaşayan çok sayıda göçmen ve basın mensubu katıldı.

‘SİYASET YAPMAYA DEĞİL SİZİNLE TANIŞMAYA GELDİM’

Da Bulgaria Partisi Genel Başkanı Hristo İvanov’un konuşması şu şekilde;

“Ben bugün sizinle tanışmaya geldim. Biz bir bütünüz ve Bulgaristan Türkiye arasında tekrar köprü oluşturmamız gerekiyor.
Siz buralara isteyerek gelmediniz. Sizin beni karşılamanız beni derinden etkiledi politika yapmaya gelmedim bu akşam. Size yapılan zulümden herkesin haberi var 3 senededir her sene Türkan çeşmesine gidiyoruz. Sizin Bulgaristan’da bütün sorunlarınızla ilgili parlementoda çalışmalar yapıyoruz. Ana dilde ders eğitim için çalışmalar yapacağız. Türkçeyi yabancı dil diye görmeyerek ana dil eğitimi olarak götüreceğiz Bulgaristan derslerinden sonra verilmesi için elimizden geleni yapacağız. Hiç kimse doğduğu toprakları unutmuyor yüreğinde memleket taşıyor herkes o yüzden geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Siyaset yapmaya gelmedim oy toplamaya gelmedim sizinle tanışmaya geldim. Sizlerin sorunlarınızla ilgileneceğiz ve bunu anlatmak için geldim. Bizim yüzümüzde kendiniz için güven duyun.”

‘TÜRK’ÜN HALİNDEN TÜRK ANLAR’

Razgrad ilinin milletvekili adayı Nihat Rasım ise ‘Ben üzerime düşen, elimden gelen her şeyi Türkler için yapacağım. Türk’ün halinden Türk anlar’ ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir