Dele Alli, adım adım Beşiktaş’a

Beşiktaş, Everton forması giyen Dele Alli’yle anlaşma sağladı. Beşiktaş’ın bu transfer için İngiliz yıldıza yıllık 2.2 milyon Euro önerdiği ve Everton’a da 7 milyon Euro’luk satın alma opsiyonu teklif ettiği iddia edildi.

Dele Alli, adım adım Beşiktaş’a

A Spor’un haberine göre; Orta saha takviyesi yapmak isteyen Kara Kartal, bonservisi Everton’da bulunan Dele Alli’yle satın alma opsiyonlu kiralık olarak anlaşma sağladı. Beşiktaş bu transfer için Everton’a kiralama bedeli ödemeyecek.

Beşiktaş İngiliz oyuncuya yıllık 2.2 milyon Euro net maaş ödeyecek.

7 milyon Euro satın alma opsiyonu
Transfer teklifini kabul eden Dele Alli ile Beşiktaş’ın 1+3 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor. Siyah-Beyazlılar’ın sözleşmeye satın alma opsiyonu da koydurduğu öğrenildi. Buna göre Beşiktaş, zorunlu olmayan satın alma opsiyonuyla sezon sonunda Dele Alli’yi 7 milyon Euro bedelle transfer edebilecek.

Futbola Milton Keynes Dons altyapısında başlayan Alli, 2015 yılında 6.6 milyon Euro karşılığında Tottenham’a transfer oldu. Burada gösterdiği performansla İngiltere Milli Takımı’na kadar yükselen Dele Alli, Tottenham’da 269 maçta 67 gol ve 61 asistle oynadı. Tottenham ile sözleşmesi sona eren Dele Alli Everton’a transfer oldu. Değeri 100 milyon Euroya kadar çıkan Dele Alli Everton formasıyla 13 maça çıkarken gol ve asist yapamadı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir