Demirören Medya Lisesi açılıyor… Milli Eğitim Bakanı Özer: Tarihi bir gün

Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 Haziran 2022’deki LGS ile ilk öğrencilerini kabul edecek. Demirören Medya Grubu bünyesinde yer alan okulun öğrencileri, medya sektörünün profesyonel isimlerinden eğitim alma fırsatı yakalayacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açılış töreninde açıklamalarda bulunuyor. Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören açılış töreninde “Bugün sektörün kalbinde ve tüm imkanları ile birlikte kapılarını açan okulumuz yarının doğru, ilkeli, dürüst basını için geleceği oluşturacak” dedi.

Demirören Medya Lisesi açılıyor… Milli Eğitim Bakanı Özer: Tarihi bir gün

Demirören Medya Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi‘nde geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

İşte Bakan Özer’in açıklamaları…

Kısa süre önce imzalanan protokolün yürürlüğe girmesini görmekten memnuniyet duyduğumu ifade ederim. İki tane ilk yaşıyoruz. İşbirliği neticesindeki ilk ve tek medya lisesini açtığımız gibi mesleki eğitim merkezi alanında da medya alanında açıyoruz. Kırılma noktasını taşıyan tarihi gün olduğuna inanıyorum. Tanıtım filmini görünce insanın öğrenci olası geliyor. Bakanlık olarak yapmak istediğimizi tam şekilde gösteriyor.

Mesleki eğitim çok zorlu süreçlerden geçti. 1990’dan sonra önündeki engeller büyük maliyetler ödemesine vesile oldu. Aranan elemanların bulunamadığı dönemlere tanıklık ettik. Milli Eğitim Bakanlığı olarak katsayı kalktıktan sonra çok çaba sarf ettik. Mesleki eğitimdeki paradigma değişimi, iş piyasasının aktif olarak konuya katılmasıdır.

Atmış olduğumuz adımlarla sektörün tüm temsilcileriyle artık müfredatı birlikte güncelliyoruz. Öğrencilerin beceri eğitimlerini birlikte planlıyoruz. Mesleki alan ve atölye öğretmenlerinin eğitimlerini birlikte planlıyoruz. En somut vücut bulduğu lise açılışını yapacağımız lise.

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılış töreninde açıklama yaptı.

İşte Yıldırım Demirören’in açıklamalarından öne çıkanlar…

Bu önemli günde bizimle olduğunuz ve mutluluğumuzu paylaştığınız için çok teşekkür ederiz. Çok heyecanlıyız. Coşkumuz ve gururumuz çok büyük. Bugün Türkiye’de medya sektörü için büyük anlam taşıyan bir gün. Medya bir ülkenin en önemli güçlerinden biridir. dünyanın en büyük medya kuruluşlarından biri olan Demirören Medya olarak bu global bilinçle medyanın yarınlarını hazırlamak üzere önemli bir yolculuğun ilk adımını atıyoruz.

 

Demirören Medya Lisesi açılıyor... Milli Eğitim Bakanı Özer: Tarihi bir gün

“BUGÜN İKİ GÜZEL HABERİMİZ VAR”

Sorumluluğumuz çok büyük. Bugün iki güzel haberimiz var. Türkiye’nin en büyük medya kuruluşunun içerisinde bulunan ilk ve tek medya lisesi olma özelliğini taşıyan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bugün sektörün kalbinde ve tüm imkanları ile birlikte kapılarını açan okulumuz yarının doğru, ilkeli, dürüst basını için geleceği oluşturacak.

7 Ekim 2021 tarihinde Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin protokolünü imzaladığımız törende sizlere okulumuzun alanında bir ilk olduğunu ve özelliklerini detayıyla aktarmıştım. Okulumuzu son derece kısa sürede, büyük bir titizlik ve emekle eğitime hazır hale getirdik. Eylül 2022’de öğrencilerimizle birlikte eğitime başlayacağının müjdesini büyük bir gurur ve mutlulukla veriyorum.

İlk öğrencilerimiz 5 Haziran’da yapılacak LGS sınavındaki sonucuna göre okulumuza girme hakkı kazanacaklar. Medya dünyasındaki bu ayrıcalıklı okulumuzda öğrenim görme şansı yakalayacak olan başarılı öğrencilerimizi sabırsızlıkla bekliyoruz. Çünkü biliyoruz ki onlar dünya standartlarında eğitim vermeyi hedefleyen lisemizden mezun olduklarında geleceğin donanımlı ve yetkin medya profesyonelleri olacak.

İLK DERS ZİLİ EYLÜL AYINDA ÇALACAK

İlk ders zilinin eylül ayında çalacağı okulu, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay gezdi.

Okulda ilk yılı hazırlık sınıfı olmakla birlikte toplam 5 yıllık eğitim verilecek. Ayrıca okulda eğitim alan öğrencilere, Demirören Medya Center bünyesinde istihdam olanağı da sağlanacak.

Demirören Medya Lisesi açılıyor... Milli Eğitim Bakanı Özer: Tarihi bir gün

ÖĞRENCİLERE BURS VE YURT İMKANI

Okul Müdürü Atila Ertoğan, Demirören Medya’nın başarılı öğrencilerine burs imkanı da sağlayacağını belirterek, “Okulumuz Demirören Medya Center’ın içerisinde yer almakta. Demirören Medya, Türkiye’nin de en büyük medya kuruluşlarını içinde barındıran bir yapı. Sektörün ihtiyaç duyduğu televizyoncuları ve gazetecilere yetiştirmeyi düşünüyoruz. Demirören Medya başarılı öğrencilerine burs imkanı da sağlayacak. Şehir dışından gelen öğrencilerimize de kalacak yer yani yurt imkanı da sağlayacağız” dedi.

Demirören Medya Lisesi açılıyor... Milli Eğitim Bakanı Özer: Tarihi bir gün

UYGULAMA DERSLERİ DEMİRÖREN MEDYA CENTER’DA YAPILACAK

Erdoğan, öğrencilerin teorik ve uygulama derslerini Demirören Medya Center bünyesindeki alanlarda yapacaklarını söyleyerek, “Bizi Türkiye’nin her yerinden öğrenciler tercih edebilir. 30 öğrencimiz olacak bu sene. 15’şer kişilik sınıflardan oluşacak. Aynı zamanda ana dili İngilizce olan öğretmenlerimizle hazırlık sınıfında çocuklarımıza iyi bir İngilizce eğitim vermeyi düşünüyoruz. Bunun yanında animasyon, karakter canlandırma, web tasarımı yani hem geleneksel medya hem de gelecek yeni medya unsurlarını içerisinde barındıran derslerin hepsini alacaklar. Uygulayacağımız uluslararası denklik ve akreditasyon programları sayesinde çocuklar mezun olduklarında yurtdışında eğitim görebilecek seviyede olacaklar. Normalde hayal ettikleri, televizyonlarda, gazetelerde gördükleri insanlarla burada ortak bir proje yapabilmek, ortak bir çatı altında birlikte olabilmek ve üretebilme imkanına da ulaşabilecekler. Hem teorik dersleri hem de uygulama derslerini Demirören Medya Center bünyesindeki alanlarda yapacaklar. Çocuğumuz eline mikrofonu alıp haber çekmeye, haber yapmaya gidebilecek. Ya da televizyon rejisine geçip bu rejiyi kumanda edebilecek” dedi.

Demirören Medya Lisesi açılıyor... Milli Eğitim Bakanı Özer: Tarihi bir gün

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir