Deprem olmadan önceki belirtileri yazdı! Ahmet Ercan 5 ilçeyi uyardı

Deprem Türkiye’nin gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. 6 Şubat’ta yaşanan acı olayın ardından uzman isimlerden peş peşe uyarılar geliyor. Jeofizik Y.Müh. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan son paylaşımında deprem olmadan önceki yaşanacak belirtileri aktardı. Ercan, İstanbul’a da dikkat çekerek en korkutan 5 ilçenin adını verdi.

Deprem olmadan önceki belirtileri yazdı! Ahmet Ercan 5 ilçeyi uyardı

2023 yılı Türkiye’de acı hatıralarla dolu bir yıl oldu. 6 Şubat’ın ilk saatlerinde meydana gelen yıkıcı depremde 11 ilde toplamda 50 binden fazla vatandaşımızı kaybettik. Daha 6 Şubat’ın yaşattıkları unutulmadan Türkiye olası İstanbul depremini konuşmaya başladı.

Hemen hemen her uzmanın söyledikleri yakından takip edilmeye başlanırken son olarak Jeofizik Y.Müh. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan dikkat çeken bir paylaşım daha geldi. Ercan deprem yılında ve deprem haftasında olabilecekleri tek tek sıraladı. Öte yandan İstanbul’un ilçeleriyle ilgili de uyarıda bulundu.

Ercan’ın paylaşımı şu şekilde:

İSTANBUL’DAN 5 İLÇE SIRALADI

“Depremde, kırık(fay) yıkmaz, sarsıntı yıkar. Sarsım gevşek yerde büyür, yapıyı çalkalar. Yıkımların %65 nedeni Yer, %35’i Yapısal kusurlardır. Yoğun, çok katlı yapılaşmış, Esenyurt, Beylikdüzü, Bahçelievler, Zeytinburnu, Bakırköy korkutuyor. İstanbul’da kazanç, bilimi yok saydı.

FF

DEPREM YILINDA NELER OLUR?

Deprem yılı; meyveler bol, deprem haftası; kırmızı balıklar bol olur. Ayrıca kişilerde baş, kas ile eklem ağrıları artar.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir