‘Depremlerde 130 bin canımız gitti’ sözüyle ilgili açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, ‘Az Önce Konuştum’ programındaki “depremlerde 130 bin kişi öldü” ifadesiyle ilgili “Bu sayı 6 Şubat depremiyle alakalı değil, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde depremden ölenlerin yaklaşık olarak toplam sayısı” açıklamasında bulundu.

‘Depremlerde 130 bin canımız gitti’ sözüyle ilgili açıklama

Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Candaş Tolga Işık’ın sunduğu TV100 kanalında yayınlanan ‘Az Önce Konuştum’ programına katıldı.

Kurum’un yayın sırasında “Depremlerde 130 bin canımız gitmiş. 11 ilde deprem oldu, bakın İstanbul’da deprem olursa, İstanbul’a bir şey olursa ülke gider. Terörle mücadele kadar önemli diye o yüzden söylüyoruz” şeklindeki açıklaması sosyal medyadan Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik tartışmalara neden oldu.

Murat Kurum ifadeleriyle ilgili Candaş Tolga Işık’a yaptığı açıklamada bu sayının 6 Şubat depremiyle alakalı olmadığını Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki depremlerden ölenlerin yaklaşık sayısı olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Işık şu ifadelere yer verdi:

“Bu arada çok soruldu, yayından sonra Murat Kurum’a “Depremlerde 130 bin kişi öldü” cümlesini tekrar sordum. Bu sayının 6 Şubat depremiyle alakalı değil Türkiye Cumhuriyeti tarihinde depremden ölenlerin yaklaşık olarak toplam sayısı olarak ifade ettiğini söyledi.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir