Depremzedelerin zor anları! Kayışoğlu’ndan Norm Haber’e özel açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından depremzedelere destek olmak amacıyla Malatya’nın Akçadağ ilçesini ziyaret etti. Bölgede depremzedelerle bir araya gelen Kayışoğlu, Norm Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Depremzedelerin zor anları! Kayışoğlu’ndan Norm Haber’e özel açıklama

Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı.

10 ili sarsan depremin ardından bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi sevk edilirken, milletvekilleri de çalışmalara katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Malatya Akçadağ’a giderek bölgede incelemelerde bulundu.

Norm Haber’e özel açıklamalarda bulunan Kayışoğlu, vatandaşların yaşadığı mağduriyeti bu sözlerle dile getirdi.

Kayışoğlu, “Vekillerimizle ilçelere dağıldık. Enkazlar var her yerde. Şu anda -2 derece ama hissedilen -7 derece. Çok soğuk hava. Burada çadıra, ısıtıcıya ihtiyaç var. Artçılar sık sık devam ediyor insanlar evlerine giremiyor zaten birçok insan terk etmiş buraları. Bavulunu alan yollara düşmüş. Enkazlar duruyor. Birçok enkazda çalışma yapılamıyor. Buraya destek olmak için geldik. İhtiyaçları belediyemize, genel merkezlerimize iletiyoruz.” dedi.

Çadırkenti de ziyaret eden CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, vatandaşlarla görüştü.

Ayrıca Kayışoğlu, Nilüfer Belediyesi tarafından bölgeye gönderilen yardımların depremzedelere ulaştığını belirtti.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir