DEVA Bursa’da bir istifa daha

DEVA Partisi Mudanya İlçe Başkanı Dilek Durak, ilçe başkanlığı ve partiden istifa ettiğini açıkladı.

DEVA Bursa’da bir istifa daha

Harmancık İlçe Başkanı Ahmet Kaya’nın istifasının ardından Deva Bursa’dan bir istifa haberi daha geldi.

Deva Partisi Kadın Politikaları Komisyonunda da çalışan Mudanya İlçe Başkanı Dilek Durak, ilçe başkanlığı ve partiden istifa ettiğini açıkladı.

Dilek Durak istifasının ardında yatan sebepleri, enbursa yazarı Mustafa Gültekin’e şu sözlerle açıkladı:

‘ÜZÜLEREK GÖRÜYORUM Kİ PARTİ HEDEFİMİZDEN HIZLA UZAKLAŞIYOR’

“Deva Partisi kurulurken millet nezdinde bir iktidar arayışımız, bu manada bir hedefimiz söz konusuydu. Üzülerek görüyorum ki; parti, bundan hızla uzaklaşıyor. Toplumun sorunlarına odaklanıp, topyekun iktidara yürümekten çok birilerinin kendileri için pozisyon yaratma çabası var. Böyle olunca, partiye gönül verenlerin çabasının kötüye kullanılması söz konusu oluyor ki; bu da benim açımdan kabul edilebilir bir durum değildir. Halbuki, Türkiye’nin bugün geldiği noktadan yine siyasetle çıkması gerekiyor. Bunu öncelemeyen, enerjisini bu çıkış için tüketmeyen bir yapı içerisinde durmayı açıkçası doğru bulmuyorum…”

‘BUGÜN DE, YARIN DA O SORUMLULUĞUN GEREĞİNİ YERİNE GETİRİRİM’

Dilek Durak’a, istifası sonrası başka bir partide devam edip etmeyeceğiyle ilgili ise şunları söyledi:

“Şu an için böyle bir gündemim yok. Fakat ülkemizin geldiği nokta ortada. Bu durumdan çıkışa dair vermem geren bir destek olursa, bunu seve seve yaparım. Bunu aynı zamanda bir vatandaşlık görevi olarak görür ve sorumluluk hissederim, bugün de yarın da o sorumluluğun gereğin yerine getiririm. Çünkü Mudanya’da bizim, Bursa’da bizim, Türkiye’de bizim…” dedi.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir