DEVA Partisi Mudanya İlçe Başkanı Dilek Durak Norm’a konuştu! DEVA’nın Mudanya tasavvuru

DEVA Partisi Mudanya İlçe Başkanı Dilek Durak Norm Haber’e çok özel açıklamalarda bulundu.

DEVA Partisi Mudanya İlçe Başkanı Dilek Durak Norm’a konuştu! DEVA’nın Mudanya tasavvuru

Deva Partisi Mudanya İlçe Başkanı Dr. Dilek Durak’ın açıklamaları şu şekilde;

“Mudanya tarihin barışın ve kültürün başkenti olacak şekilde bir sahil kasabamız. Yıldız kent olabilecek kadar önemli bir konumda olduğunu düşünüyorum. Mudanya yaşanabilecek ve uzun yıllar bir çok kültüre ev sahipliği yapabilecek kadar değerli. Kendi sorunlarını çözebilecek şekilde marka kent olma yolunda çalışmalarla ilgili ortak istişarelerde bulunuyoruz. Bu bağlamda 47 mahallemiz var bunun 36’sı kırsal mahalle konumunda bütün mahallelerimize tek tek giderek hatta üç kere beş kere giderek mahallenin en büyük mülki amiri olan muhtarlarımızla görüşerek orasıyla ilgili sorunları önerileri ve çözümleri tek tek not alıyoruz, bununla ilgili bir ajandamız var.”

‘MUDANYA’NIN TEK SORUNU İMAR PLANI’

Mudanya’nın en büyük sorunu imar planı. İmarlaşma, çarpık yapılaşma, kentsel kıyım dediğim görsel kirlenme, bakımsız, yıkılmış ya da yıkılacak binalar mesela Giritli mahallesi bir Rum mahallesidir eskiden gelen, yabancı ülkelerde old city dediğimiz şehirler vardır. Yeni yerleşim yerlerinin yanı sıra old city dediğimiz Giritli Rum mahallesi, Halitpaşa mahallesinin ortasındaki bir kesim var. Tarihi özelliklerinin dokusunun korunarak, trafiğe kapatılarak o her bir sokağının Türkiye’nin çok güzel bölgelerindeki örnek şehirlerimizde olduğu üzere, Antalya, Eskişehir Marmaris, Bodrum İzmir Sığacık, Şirince gibi yerlerde olduğu gibi kadınlarımızın görsel el sanatlarını sergileyebileceği gibi ürünlerin sergilenebileceği, ressamlar sokağı müzisyenler sokağı yöresel yemeklerin yer alacağı sokaklar gibi sokaklar konumunda olmasını hayal ediyoruz ve amaçlarımızdan birisi bu.”

“Sahil şeridinin özellikle turizme kazandırılmasını istiyoruz. Mudanya’nın çok güzel bir havası var KOAH ve Astım hastalıklarına çok iyi geliyor. Bu havanın coğrafi işaretini alarak, biliyorsunuz zeytinin coğrafi işaretini Gemlik aldı. Biz Mudanyalılar olarak biraz değerlerimize sahip çıkamamışız. İncir, Çağrışan üzümü, Yörük Ali zeytinleri olsun, Marmarabirlik çok büyük destek vermekte bu alanda. Köylerdeki kooperatifçiliğin çiftçilerin ellerinden ürünü alacak ilk el olmasını sağlayacak ve onların parasal ekonomik istihdam konusunda da destek olacak kulvarda çalıştırmamız gerektiğini düşünüyorum. Kooperatiflerin kapısı kapalı kalmamalı ve sürdürülebilir olmalı.

Mudanya’da sağlık turizmi çok önemli astım hastalıkları için sağlık turizmi yapılabilir, deniz turizmi çok önemli Giritli evleri gibi Bursa evleri yapılabilir. Her binanın yere yönetimler tarafından altına otopark yapılacak şekilde organize edilmesi gerekmekte, otopark sorunu çok büyük bir sorun, kirlilik çok fazla, başı boş gezen köpekler var ben evimde hem kedi hem köpek hem kaplumbağa besliyorum çok büyük bir hayvan severim. Köpeklerin yok edilmesi değil, her mahallede aile sağlık birimi gibi hayvan sağlığı birimlerinin de kurulmasıyla ilgili yerel yönetimlerin kanayan yaraya parmak basması gerektiğini düşünüyorum.

Yerel yönetimler bunları yaparken de Mudanyamız da ortak akıl kullanılması lazım, A, B, C partisi demeden siyaset üstü bir şekilde Mudanya’yı yönetmeye ve yönlendirmeye çalışmaları gerekir. Buna sivil toplum kuruluşlarının da dahil olması gerekir. Hepsinin toplanarak halk meclisinin oluşturmalı birlikte hareket edilmeli.

Mudanya’nın girişinden itibaren selvi selvi çınar, kestane, limon, ve portakal ağaçlarımız çok meşhur ve uzun yıllar serinlik ve güzellik getirecek o görseli oralardan başlatarak yollara yapabiliriz. En önemlisi de sahipsiz başı boş hayvanların birden çok veteriner hekim ile, her köye ziraat mühendisi, veteriner ve gıda mühendisi atayabiliriz. Mudanya bunu yapabilecek akıllı insanlara sahip. Mustafa Kemal Atatürk’ün çok güzel bir sözü var çok da severim, ‘Yöneticileri akıllı ve uslu seçin ortak akıla verecek şekilde seçin ben bunun için demokrasiyi size getirdim, halkın kendi kendini yönetmesi sistemini getirdim’ bunu sonuna kadar kullanmanın yolu akıllı insanları seçip kendinizi aptal insanlar tarafından yönetilmesini ya da iş bilmeyen liyakatsiz insanlar tarafından yönetilmesini engelleyecek duruma getirebilirsiniz gibi bir sözü var bu anlama gelen. Liyakat ve işi bilen uzmanla çalışmak çok önemli, iletişim ve gülümsemek çok önemli. Kadınlar ve gençlerimiz çok önemli. Geçlerin vizyonu çok güzel, dilleri müsait teknik donanımları müsait bunların aktif bir şekilde kullanılıp nasıl bir Mudanya hayal ederdiniz? diye bir yarışma programı düzenlenebilir hem liseler arası hem uluslararası. Hem öğrenciler o okullarla tanışırlar hem de bu düşünceyi gençlerden alarak fikir hırsızlığı yapmadan yarışmayı kazanan öğrenciyi 4 yıllık üniversite eğitimini burslu bir şekilde destekleyerek okutabiliriz.”

“DEVA Partisi yeni bir parti, 9 Martta partimizin ikinci yılı doldu benim ise 1. yılım doldu. Mudanya’da yeni olmasına rağmen Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’dan gelen bir ekonomiyi iyi bilmesi, özgür ve tam demokrasiye, liyakate önem vermesi, gençliğe ve kadınlarımıza önem vermesi gibi bir çok üstün özellikle yerel yönetimlerdeki ve diğer bölümlerdeki doğa çevre, kadın ve adalet gibi konulardaki eylem planları çalışmalarından dolayı büyük bir teveccüh var. Vatandaşımızın kafası karışık, benim bile bazen kafam karışıyor. Siyasette 2 kere 2, 4 etmiyor bazen ve son 5 dakikada çok şey değişiyor. Önemli olan her partinin ve her düşüncede olan insanın iyileri var donanımları ve liyakatleri var. DEVA’nın üye çalışmalarında; yaklaşık bin kişiye yakın gönüllü üyemiz var resmi olarak üye değil ancak gönlü bizde ve oyunu bize verecek demektir. 300’e yakın resmi üyemiz var emekliler gönülleri rahat, işten atılacak ya da işe giremeyecek gibi endişeleri yok.

Siyasette biraz yıpranmışlıkları var, çok iyi insan diyerek sahaya çıkardıkları insandan daha sonra o misyonu görmemişlikleri var. Bugüne kadar Mudanya’da bir çok belediye başkanı geçirmiş ve her bir belediye başkanının Mudanya’nın gelişiminde bir taş koyduklarını görüyorum. Daha iyileri olabilir mi birden çok mimarla, şehir planlamacılarıyla hele de bunlar kadın olursa tadından yenmez. Muhtarın daha çok kadın olması ya da etkin bir şekilde temsiliyet kabiliyetiyle şu anki muhtarların bile devreye sokulmasıyla o mahallenin gücünün onlara takdim edilmesi gibi sonuçta onlarda mahallenin emin insanları, onlarında düşünceleriyle bence Mudanya’da bundan sonraki zamanlarda hak ettiği yere gelecek ve marka kenti olacak diye düşünüyorum.

Çok uzağa gitmemize gerek yok Eskişehir’deki durumu biliyorsunuz deniz yoktu deniz geldi. Mudanya’da deniz varken bunun aktif bir şekilde halkımızın hizmetine sunulabileceğini düşünüyorum. Bursa çapında da 17 ilçe teşkilatımız aktif bir şekilde saha da çalışıyor herkes kendi bölgesinde ve alanında sorumlu olarak elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bursa il yönetimi de bunların koordinasyonundan sorumlu herkese eşit ve iyi bir mesafede davranmaya çalışıyor. İletişimde huzur varsa inancınız varsa devam ediyorsunuz bu yola ama siyasette önemli olan şey şu bir yerde inancınızı kaybederseniz orada başarılı olamıyorsunuz. İnancınızı kaybetmeyecek şekilde temel ilkelere sahip olan özelliklerle ve bu özellikleri yansıtarak uygulamalı bir şekilde ilerlemek teşkilatların en yegane görevi. Sayın Babacan’ın koymuş olduğu temel politika ve temel ilkelerden ve eylem planlarından geçmekte.”

HEPİMİZİN TEK DERDİ MEMLEKETİ KURTARMAK

“Bütün siyasetçilerin temel amacı daha doğrusu hepimizin tek bir derdi var memleketi kurtarmak ekonomiyi düzeltmek, istikrarı sağlamak dışarı ülkelerle savaşmamak, en müreffeh en refah bir toplum haline getirmek birlikte olmak.

Mudanya teşkilatı kendine münhasır, çok cesur çok yürekli, gerçekten işinin uzmanı çözüm odaklı ve bir çok proje üreten bir teşkilat.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir