Diyarbakır’daki 15 Temmuz etkinliklerinin adresi belli oldu

Diyarbakır’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Kurşunlu (Fatih Paşa) Camii önündeki meydanda yapılacak.

Diyarbakır’daki 15 Temmuz etkinliklerinin adresi belli oldu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca belirlenen “Türkiye Geçilmez” temasıyla düzenlenecek etkinlikler, 15 Temmuz şehitlerinden polis memuru Halit Gülser ve Askeri Çoban kabirlerindeki anma ile başlayacak. Sonrasında Vali Münir Karaloğlu ve yetkililerce Şehit Mehmet Karaaslan’ın ailesine ziyarette bulunulacak.

İkindi namazının ardından şehitler için Ulu Camide Hatm-i Şerif duası edilecek ve vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunulacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin, yakın zamanda çevre düzenlemesini tamamlayarak kentin yeni sanat merkezi olarak belirlediği Keçi Burcu’nda saat 18:30’da yaşanan hain darbe girişiminin etkin şekilde anlatılması için “15 Temmuz Destanı” fotoğraf sergisinin açılışı yapılacak.

Kurşunlu Camii Meydanı’nda akşam namazının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayacak etkinliklerde ise sinevizyon gösterimi, tiyatro, şiir dinletisi, konserler yer alacak.

Ayrıca Kürtçe klam ve stranların seslendirileceği Dengbej divanında,Dengbej Seyithan 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı bestelediği klamı okuyacak.

Etkinlik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın saat 24:00’da yapacağı konuşmanın ardından okunacak sala ve dualarla sona erecek.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir