Ekrem Açıkel’den EPT tepkisi

Halk TV haber sunucusu Ekrem Açıkel, emeklilikte yaşa takılanların şimdi de prime takıldığını hatırlatarak, “İnsanlar kredi çektiler, gidip devletlerine para verdiler. 5 bin prim günü değil, 5 bin 975’e uzatıldı iş. Emekli maaşı beklerken, bankalara faiz borcunu inim inim ödeyen insanlar çıktı.” ifadelerini kullandı.

Ekrem Açıkel’den EPT tepkisi

Emeklilikte yaşa takılanlara verdiği destekle bilinen Halk TV haber sunucusu Ekrem Açıkel, şimdi de düzenleme sonrası mağduriyet yaşayan onbinlerin sesini duyurmaya çalışıyor.

Açıkel, son olarak Halk TV’deki programında; 5 bin prim günü beklentisiyle borçlanma yapan ancak emeklilik hakkını kazanamayan, bankalara kredi borçları nedeniyle zor günler yaşan vatandaşlara değindi.

Ekrem Açıkel, konuyla ilgili şunları söyledi:


‘ÇEKİLEN KREDİLER NE OLACAK?’

“EYT, EPT olmuş, çözülmemiş. Ama öyle bir lanse edildi ki, EYT bitti, herkes alacağını aldı, çözüm gerçekleşti. Resmi açıklama, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin… 3 şart; 8 Eylül 99, 20-25 yıl, 5 bin prim günü… ‘Bu değişmeyecek’ dedi Vedat Bey ama ne oldu… 5975 güne çıktı. Peki onların çektiği kredi ne olacak?

‘YENİ MAĞDURLAR, EPT’LİLER: MAAŞ BEKLERKEN FAİZ ÖDEYEN İNSANLAR ÇIKTI’

Hani EYT’yi çözmüştünüz. Yeni mağdurlar, işte karşınızda EPT’liler… Doğum ve askerlik borçlanması yaptılar insanlar, kredi çektiler. Gidip devletlerine para verdiler. 5 bin değil, 5 bin 975’e uzatıldı iş. Şimdi 80 bin lira krediyi 120 bin lira olarak ödüyorlar. Emekli maaşı beklerken, bankalara faiz borcunu inim inim ödeyen insanlar çıktı. EYT çözüldü mü?”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir