Ekrem Açıkel’den EYT açıklamaları…

Gazeteci Ekrem Açıkel, Bakan Bilgin’in çıkması beklenen EYT yasasına yönelik sözlerini değerlendirdi. Açıkel, emeklilikte yaşa takılanların soruları ve beklentilerine yönelik açıklamalarda bulunurken siyasilere de çağrı yaptı: “Aralık ayını beklemeyelim. Meclis haftaya açılıyor. Bu kadar aileyi, bu kadar insanı ilgilendiren hayati bir konu. Umarım öne alınır ve Ekim ayında öğreniriz.”

Ekrem Açıkel’den EYT açıklamaları…

TGRT Ana Haber Sunucusu Ekrem Açıkel, sunduğu haber programı sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamalarını değerlendirdi.

Açıkel, konuyla ilgili şunları söyledi:

‘BUNU SUNMAK BANA NASİP OLDU’

“Ne isterdi şu habercilik yolculuğunda Ekrem Açıkel… EYT. Kaderdaşlarım, ben de bir EYT’liyim. Bir gün şöyle dolu dolu ‘EYT yasası çıktı hayırlı olsun, o alınmış haklarımıza kavuştuk’ diyebilmek.

Bakan Bilgin konuştu, ‘EYT tamam. Aralık ayında Meclis’e geliyor. Her şey açıklanacak’ dedi.

Belki öncü haber, belki bunu sunmak bana nasip oldu, ben mutluyum. Her evde bir kişiyi, her aileyi ilgilendiren bir haber bu. Başka, sözleşmelilerin kadroya geçişi… Başka, staj mağdurları…

‘ARALIK AYINI BEKLEMEYELİM’

Şu cümleyi kurmama izin versin Vedat Hoca: Aralık ayını beklemeyelim. Meclis haftaya açılıyor. Bu kadar aileyi, bu kadar insanı ilgilendiren hayati bir konu.

Beni sokakta gördüğünüzde, bana atılan mesajlarda temel soru şu: ‘Bu kadar günüm, bu kadar prim ve yaşım var. EYT emekli çıkarsa ben emekli olabilecek miyim?’

Dostlar, Sosyal Güvenlik Uzmanı değilim. Ben de sizin gibi mağdurlardan biriyim. Ama Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun o tweet’i attı. Sizin için aydınlatıcı olacak.

KİMLER EMEKLİ OLACAK?

8 Eylül 99 tarihine kadar sigortalı olanlar ‘EYT çıktığında emekli olabilir miyim?’ diye soruyor. Sigortalılık sürenizi ve prim günü sayınızı tamamlamışsanız, yaş istenmez ise emekli olabilirsiniz. Yaş istenirse istenen yaşı tamamlamış ya da tamamlarsanız emekli olabilirsiniz.

Zurnanın zırt dediği yer… Yaş tahdidi konur mu? 47 yaşındayım, 51 yaşındayım, 54 yaşındayım. Zurna orada zırt diyor. Takipteyiz, kimsenin hayal kırıklılığı yaşamaması için 99 öncesi tüm hakların devredilmesi gerekiyor.

‘UMARIM ÖNE ALINIR VE EKİM AYINDA ÖĞRENİRİZ’

Bekleyeceğiz. Umarım öne alınır ve Ekim ayında öğreniriz EYT yasasının içeriğini”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir