Ekrem Açıkel’den sert tepki: Reyting için EYT’yi kullanmayın

TGRT Ana Haber Sunucusu Ekrem Açıkel, yalanlanan “EYT 15 Ocak 2023’te yürürlükte” haberleriyle ilgili konuştu. Açıkel, EYT’lilerin umudunu fırsata çevirenlerin olduğunu ifade ederek, “Karşındaki insan acı çekiyor. Bir şey bekliyor, bir müjde bekliyor. Sen hangi amaçla o duyguyla dalga geçersin, ya da o duygunun ticaretine yönelirsin?” dedi.

Ekrem Açıkel’den sert tepki: Reyting için EYT’yi kullanmayın

EYT düzenlemesinin 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe gireceği şeklindeki haberlere ardı ardına yalanlama geldi. Önce Hazine ve Maliye Bakanlığı, ardından da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı söz konusu iddiayı yalanladı.

Haberin EYT’li vatandaşlarda büyük heyecan ve hayal kırıklığı yarattığını ifade eden TGRT Ana Haber Sunucusu Ekrem Açıkel, yaşananlara büyük tepki gösterdi.

Sunduğu haber programında konuya değinen Ekrem Açıkel şunları söyledi:

‘SEN HANGİ AMAÇLA O DUYGUNUN TİCARETİNE YÖNELİRSİN’

“Hayatta en sevmediğim şeylerden biri, karşındakinin çaresizliğinden faydalanmak. Karşındakinin zor durumuyla ilgili espriler yapmak, yalan yaymak. Yani o konuyla ilgili spekülasyon üretmek.

Karşındaki insan acı çekiyor. Bir şey bekliyor, bir müjde bekliyor. Sen hangi amaçla o duyguyla dalga geçersin, ya da o duygunun ticaretine yönelirsin?

Evet, konumuz EYT. Şu toplantıda iddia o ki öğle saatlerinde büyük puntolu her yere düştü. ‘İşte Bakan Nebati söyledi. 15 Ocak’ta çıkıyor. Ödenek bile hazırmış, Hazinede yeri de varmış.’

‘BİZLERİN DUYGULARIYLA BÖYLE OYNAMAYIN’

Yapmayın Allah aşkına; bizim duygularımızla, bizlerin duygularıyla böyle oynamayın. Derdiniz ne derdinizi söyleyin.

Bu kitle çok diri ve güçlü bir kitle. Milyonlar, aileleriyle birlikte. İşte belki bir, iki tık alırım. Haberim okunur, internette takipçi kasarım. (Genç arkadaşlarım öyle diyor) Twitter’dan, Instagram’dan falan, Facebook’tan takipçi sayım artar.

‘GERÇEKTEN YAZIKLAR OLSUN’

Başka… Televizyoncuyum ben. EYT haberleri çok reyting yapıyor, tabii tabii. O yüzden reyting almak için… Ha bu davaya inanmışım, ha inanmamışım. Hükümet çözüm iradesi gösterene kadar hiç bakmamışım bile. El sürmemişim bile, şimdi rantından ben de faydalanayım. Yazıklar olsun, gerçekten yazıklar olsun.

‘BEN DE YORGUNUM’

Biz yorgunuz, en az çalışanımız 25 yıldır çalışıyor. Hepimizin yaşı 45’in üzerine attı, çoğumuzun 50’nin üstünde. Hem mental zihinsel, hem de fiziksel olarak yorgunuz. 30 yıldır çalışıyorum, işsiz de kaldım, çok sert de çalıştım. Evet, 50 yaşımı devirdim, ben de yorgunum.

Olan ne böyle? Bir açıklama yok. Olan ve ortaya çıkan bu şayiadan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Helal olsun Vedat Hocaya. Hızla devreye girdi. Danışmanları açıklamayı aktardı, paylaştı…”

İşte Ekrem Açıkel’in haber programında konuya ilişkin açıklamalarının tamamı…

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir