Elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Çay saatinin vazgeçilmezi kesinlikle kurabiyelerdir. Büyük küçük herkes taze kurabiyeye hayır diyemez. Kurabiyelerde tatlı ve tuzlu olarak iki çeşittir. Tatlı kurabiye denince ise akla ilk elmalı kurabiye gelir. Hamurunun ve içinin lezzetinin birleşimi sonucu mükemmel bir lezzet doğarken yapımı da oldukça basittir. Günlük atıştırmalık, misafir ikramlığı, davet sofraları gibi pek çok şekilde tüketilebilir.

Elmalı kurabiye nasıl yapılır?

ELMALI KURABİYE NASIL YAPILIR? 

Elmalı kurabiye yapmak her ne kadar aşamalı ve zahmetli gibi görünse de aslında oldukça basittir. İlk olarak iç harç hazır edilip bir kenara alınmalıdır. Ardından yoğurulan tüm hamur 3 eşit parçaya ayrılır. Parçaların her biri çok ince olmayacak şekilde yuvarlaklar halinde açılır. Pizza dilimler gibi kesilir. Her bir parçaya biraz harç konulur ve yuvarlanır. Hamurları büyük açarak kurabiye yapımını hızlandırabilirsiniz.

EVDE ELMALI KURABİYE TARİFİ 

Evde kolay ve lezzetli bir şekilde elmalı kurabiye yapmak için tarif şöyledir;

125 gr margarin ya da tereyağı

1 adet yumurta

3 yemek kaşığı toz şeker

Yarım su bardağı nişasta

1 paket kabartma tozu ve vanilya

2 su bardağı un

İÇ HARCI İÇİN ; 

3 adet elma

5 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tarçın

Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz

ELMALI KURABİYE YAPIMI 

Elmalı kurabiye tariflerinin bir kısmı kıyır kıyır ağızda dağılır şekilde olurken bir kısmı daha yumuşak kıvamda olur. Bu tamamen kişinin beğenisine kalmış bir durumdur. Bazı kişiler kurabiyenin kıyır kıyır ve ağızda dağılır olmasını sever. Bunun için yapımında uygulanması gereken bazı püf noktalar vardır. Bunlardan ilki kurabiye içinde bir miktar sirke kullanılmalıdır. Bir diğer öneri de unun bir kısmı nişasta olarak tercih edilebilir. Ayrıca kurabiyeler piştikten sonra kesinlikle sıcağı çıkana kadar ağzı tamamen kapalı bir kaba konulmamalıdır. Kurabiyeler soğuyana dek hava ile temas etmelidir. Muhafaza etme esnasında da kıyırlığını kaybetmemesi için hava alan ya da ağız kısmı açık olan bir kap tercih edilmelidir.

PASTANE USULÜ ELMALI KURABİYE YAPIMI

Pastane usulü elmalı kurabiye yapmak için vereceğimiz tarifi uygulamanız yeterli olacaktır. Tam ölçülü pastane usulü elmalı kurabiye tarifi burada;

250 gr tereyağı veya margarin

2 yemek kaşığı yoğurt

1 çay bardağından biraz eksik pudra şekeri

1 paket vanilya

Yarım paket kabartma tozu

3 su bardağı un

İÇ MALZEMESİ; 

3 adet elma

1 çay bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı tarçın

Yarım su bardağı ceviz

 ÜZERİNE;

Pudra şekeri

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir