Elon Musk, Apple’a ‘savaş açtı’

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, 44 milyar dolara satın aldığı Twitter’da reklam vermeyi büyük ölçüde durduran son şirketin Apple olduğunu söyledi ve firma hakkında “Amerika’daki ifade özgürlüğünden nefret mi ediyor?” ifadelerini kullandı.

Elon Musk, Apple’a ‘savaş açtı’

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasının ardından işlerin iyiye gitmediği Twitter’da birçok şirket reklam vermeyi durdurdu.

Satın alma işleminin ardından Twitter’da reklam veren 50’ye yakın büyük şirket, bu reklamları ya durdurdu ya da platformu tamamen terk etti.

Söz konusu şirketler arasında Chevrolet, Chipotle, Ford, Jeep, Volkswagen Group, Pfizer, Mondelez, Audi, General Motors, Kraft, Coca Cola, Nestle, Chanel, AT&T, CNN, Heineken, Mexican Grill, Meta, Kellogg’s vb. birçok dünya devi yer alıyor. Bu kervana son olarak Apple da katıldı.

Apple’ın reklamları durdurma kararını Twitter paylaşımıyla duyuran Musk, “Apple, Twitter’da reklam vermeyi çoğunlukla durdurdu. Amerika’da ifade özgürlüğünden nefret mi ediyorlar?” dedi.

Devam paylaşımına Apple CEO’su Tim Cook’u da etiketleyen ABD’li milyarder, “Burada neler oluyor?” ifadelerini kullandı.

APP STORE’AN KALDIRMA TEHDİDİ

Başka bir tweet’inde Musk, “Apple ayrıca Twitter’ı App Store’dan alıkoymakla tehdit etti ancak bize nedenini söylemiyorlar” dedi.

Apple ve Google’ın uygulama mağazalarından Twitter’ı kaldırmaları haline kendi akıllı telefon markasını oluşturabileceğinin sinyalini veren milyarder girişimci, “İşin o noktaya gelmesini istemiyorum ama evet, başka bir seçenek kalmazsa alternatif bir akıllı telefon yapabilirim” demişti.

Öte yandan Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter çalışanları ile platformda nefret söylemi şikayetlerinde ciddi bir azalmaya atıfta bulunan slaytlar paylaşmıştı.

Twitter’da mavi onay rozetini 8 dolara satmasıyla eleştirilen Musk, dev şirketleri elinden kaçıran platformun para keybettiğini söylemişti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir