EMADDER Başkanı Mihriban Uğurlu: Bakanlık randevu talebimize dönmüyor!

Furkan Kahraman ile Normal Sorular’ın konuğu Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Başkanı Mihriban Uğurlu oldu. Bakanlıktan randevu taleplerine dönülmediğini belirten Uğurlu, “Biz bu yok sayılmayı kabul etmiyoruz. Bu hakkı savunuyoruz.” dedi.

EMADDER Başkanı Mihriban Uğurlu: Bakanlık randevu talebimize dönmüyor!

Furkan Kahraman ile Normal Sorular devam ediyor.

Kahraman’ın bu haftaki konuğu Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Başkanı Mihriban Uğurlu oldu.

‘Bize verilmeyen kademeyi geri istiyoruz’ diyen Uğurlu, “EMADDER, akranlarında çok daha fazla çalışmasına rağmen onlardan geç emekli olmuş kitledir. İkinci sınıf vatandaş muamelesi görmek istemiyoruz. Bize 17-20 sene daha bekle diyorlar. Yasa eksik çıkmıştır. Biz bu arkadaşlarımızla kademeli bir şekilde emekli olacaktık. 8 Eylül 1999 öncesi işe girmiş arkadaşları çekip aldılar, 8 Eylül sonrasını bıraktılar. Biz bu yok sayılmayı kabul etmiyoruz. Bu hakkı savunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanından randevu taleplerine yanıt gelmediğini belirten Mihriban Uğurlu, “Henüz iktidar kanadından, bakanlıktan somut bir adım alamadık. Bu adımı alana kadar sahada mücadelemizi sürdüreceğiz. Gün geçtikçe inanılmaz bir büyüme gerçekleştiriyoruz. Kitlemiz günden güne büyüyor. Kartal’da miting alanında 10 bine yakın kişiyle miting yaptık. Randevu talebimize olumlu sonuç da alamıyoruz. Randevu istemeye devam edeceğiz. Miting yankı uyandırdı. Ülkemizin gündeminde Orta Doğu var. Savaş daha olmadan önce valilikten izin almıştık. O yüzden erteleme gibi bir durum söz konusu değildi. Muhalefetten yüksek bir ses var aynı sesi iktidardan da bekliyoruz.” dedi.

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Başkanı Mihriban Uğurlu konuşmasına şöyle devam etti:

“EMADDER ile diğer dernekler arasında sadece fikir ayrılığı var. Bizler kademeli emeklilik istiyoruz. Sistemde herhangi bir ek maliyet, ciddi bir yük olmuyor. Diğer derneklerle bir araya gelinmedi. Fikir ayrılığı söz konusu olduğu sürece bir birleşme söz konusu da olmuyor. Bu hak arayışında söz sahibi EMADDER.

Tüm illerde olduğumuz için stant açılımı yayılacak. Tekrar bir mitingimiz olacak. Bu adaletsizlik görülene kadar mitinglere devam edeceğiz. Sosyal ağlarda sesimizi en yüksek noktadan çıkarmaya devam edeceğiz. Birileri bu haksızlığı üstlenen kadar mücadelemiz sürecek.

Yasayı bekliyoruz. Yerel seçimden önce torba yasa var. Bu kitlenin de vatandaşın da devletine olan güveni tazelenmesi gerekiyor. Devlet evlatları arasında ayrım yapmamalı. Bir gün farklı insanlar 20 yıl sonra emekli olmamalı. Devletimizin bunu görmesini istiyoruz. Yerel seçimler öncesinde bizlere söz verilmesini istiyoruz. İktidar milletvekillerinden de destek geliyor ama muhalefetin desteği yeni değil. CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Yeniden Refah Partisi bizim çok destekçimiz.

Kıdem tazminatı ile ilgili bir şey olacağını sanmıyorum. Sistemde kıdem tazminatı hak etmiş kişilerin hakkı teslim edilmelidir. Yeni işe girecek arkadaşlar için böyle bir fon yapılabilir. Kimse içeride birikmiş 25-30 yılını fona aktarmaz.

Asgari ücret insani yaşama koşullarının çok çok altında. Benim şahsi görüşüm 15 bin olarak düşünüyorum. Yeterli mi? Değil.

Biz emeklilik hakkını aldıktan sonra bizi bekleyen ABO tehlikesi var. Biz şu anda emeklilerin aldığı maaştan çok daha az bir maaş alacağız. Çok prim yapanın çok maaş aldığı bir dönem yok. Diğer derneklerle birleşme ancak ABO için olabilir. Aylık bağlanma oranı düzelmediği sürece, emekli maaşlarında düzelme olmayacaktır. Ocak 2024’ü Cumhurbaşkanımız işaret etmişti, 5 bin lira da teselli ikramiyesi olarak verildi. Doğru mudur, değil midir çok yorum yapmak istemem.”

YAYINI İZLEMEK İÇİN

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir