Emekli ve memura 3 kademeli zam müjdesi!

Emekli ve memurlar adına uygulanması beklenen Temmuz zammı için yeni gelişmeler aktarılmaya devam ediyor. Emekli ve memur maaşı zamlarında Temmuz ayı içerisinde uygulanacak olan ara enflasyon düzenlemesi kapsamında maaş zammı oranlarının ne seviyede olacağına dair yeni tahminler ortaya çıkıyor.

Emekli ve memura 3 kademeli zam müjdesi!

Emekli ve memur maaşlarında Temmuz zammı tahminleri netleşmeye devam ediyor. İlk dört aylık ortalama enflasyon yüzdesinin açıklanması ile birlikte emekli ve memur maaşlarına gelmesi beklenen zamlar için 3 kademeli zam formülü ortaya çıktı.

Emekli ve memur maaşlarında 3 kademeli zamların uygulanması ile özellikle emekli maaş zammı rekor seviyelerde olacak.

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞINA 3 KADEMELİ SİSTEM

Emekli ve memur maaşına gelmesi beklenen zamlar için yeni formül ve tahminler ortaya çıkmaya devam ediyor. Emekli ve memur maaşları için uygulanması beklenen net formül ise 3 kademeli zam formülü. 3 kademeli zam formülü ise özellikle emekli maaşlarında enflasyon ile refah payının hesaplanması sonrasında maaş alacak bireylerin enflasyon karşısında alım gücünün düşmemesi için uygulanması beklenen bir formül.

Emekli ve memura 3 kademeli zam müjdesi! Emekli ve memur maaşlarında Temmuz zammı gelişmeleri - Resim : 1

3 kademeli zam formülü içerisinde maaş seviyesine bağlı bir zam sistemi bulunuyor. Maaşlarda en düşük maaş seviyesi için en yüksek zam ve en yüksek maaş için düşük zammın işlenmesi sistemi ile ortaya çıkan 3 kademeli zam formülü maaşlarda makas aralığının daraltılmasını amaçlıyor.

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Emekli ve memur maaşları için belirleyici unsur olan enflasyon yüzdeleri yavaş yavaş netleşmeye başlıyor. İlk dört ay için ortalama enflasyon yüzdesi resmi olarak yüzde 15,21 olarak açıklandı. Açıklanan enflasyon yüzdesinin altı aylık ortalama enflasyon için gelmesi beklenen seviye ise yüzde 30’un üzerinde. Emekli ve memur maaşları için henüz net bir maaş açıklaması yapılmadı. Açıklanacak olan emekli maaşı için belirlenecek net seviyenin Mayıs ve Haziran ayları enflasyon yüzdelerinin de açıklanması ile netleşmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir