Emekli zammı ne kadar? Emekli zammı ne zaman kesinleşecek?

Milyonlarca emekli maaş zammı için yıl sonunu beklemeye başladı. Yıl sonu ve yıl ortası olmak üzeri iki kez yapılan emekli maaş zammı için enflasyon farkı belirleyici faktör olacak. Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı enflasyon farkı dolayısıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammı en az yüzde 25 olacak, Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından zam olarak verilecek enflasyon farkı belli olacak.

Emekli zammı ne kadar? Emekli zammı ne zaman kesinleşecek?

Emekli zammı için açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı sene sonunu işaret ederek “Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirip her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz.” açıklamasında bulundu. Emekli vatandaşlarda hayal kırıklılığı yaratan açıklama sonrasında emekli maaş zammı ne kadar olacak merak ediliyor.

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emeklilere yıl sonunda verilecek olan emekli zammı, enflasyon farkı üzerinden belirleniyor. 2023 yılı Temmuz-Ağustos-Eylül enflasyon farkı açıklanan verilere göre, yüzde 25,11 olarak gerçekleşti.

Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından zam olarak verilecek enflasyon farkı belli olacak.

Tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşında en az yüzde 25’lik artış oluşacak.

Merkez Bankası, 2023 yılı enflasyon tahminini yüzde 59 ile 67 arasında değişiyor.

Eğer 2023 yılı enflasyonu yüzde 60’ı bulursa, 6 aylık enflasyon yüzde 35’e ulaşacak.

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Emekliler geçim dertlerinin bir nebze azalması için emekli maaş zammı haberini dört gözle bekliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki defa zam alıyorlar.

Emekli maaş zammı Aralık ayında açıklanacak enflasyon oranı ile belli olacak.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir