Emekliler için yeni formül! AK Parti gündemine aldı

Emekli maaşlarına yapılan yüzde 25’lik zam sonrası ‘seyyanen zam’ iddiaları gündeme gelirken, AK Parti’nin yeni bir formül arayışında olduğu konuşulmaya başlandı. Hayat pahalılığı ve fahiş kira fiyatlarının en çok yaşandığı kentlerden olan İstanbul için ‘köyünde kal’ planı masaya geldi. Buna göre memleketine taşınan emeklilere elektrik, su gibi temel kalemlerde teşvik verilebilir. İşte detaylar…

Emekliler için yeni formül! AK Parti gündemine aldı

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadele eden vatandaşlar, bir yandan da başını sokacak bir ev kiralamak için çabalıyor. Özellikle neredeyse bir ülke kadar yoğun nüfusa sahip olan İstanbul’da yaşamak her geçen gün daha da zor hale geliyor.

TERSİNE GÖÇ PLANI GÜNDEMDE

Mega kentin yükünü hafifletmek için ‘tersine göç’ planı gündeme geldi. Tersine göç planı içinse listenin ilk sırasında emekliler var.

NÜFUS 16 MİLYONA YAKLAŞTI, KİRA 17 BİN TL

Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin son verilerine göre İstanbul’da 120 metrekarelik ortalama bir evin kirası 17 bin TL’den başlıyor.

thumbs_b_c_8deba0bf37f8757f171aba6017e24864

TÜİK’e göre İstanbul’da nüfus 16 milyona yaklaşırken, uzmanlar kentteki sorunun başlıca sebeplerinden biri olarak nüfus yoğunluğuna işaret ediyor.

AK PARTİ’NİN ‘EMEKLİ’ PLANI

Kulislerde AK Parti’nin İstanbul’un nüfusunu azaltabilmek için plan hazırlığında olduğu konuşulmaya başlandı. Sözcü’de yer alan habere göre; çalışmanın odağında ise emekliler ver.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Emekliyi köyüne göndereceğinize beslediğiniz afgan ve suriyelileri ülkelerine gönderin bir çok sorun otomatikman çözülür

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir