Emekliler siyasileri rahat bırakmayacak!… Alper Özüpak yazdı…

Emekliler siyasileri rahat bırakmayacak!… Alper Özüpak yazdı…

Açlıkla terbiye edilen emekliler sandığa damga vurmaya devam edecek.

Ülkemizin refah payından hak ettiğini alamayan emekliler genel seçimde sandığı patlatacak, bugünden bunu da söyleyeyim.

EYT mücadelesinin topluma kazandırdığı hak arama ruhuyla bütün mağdurlar birleşmeli, iktidar ve muhalefeti çalıştırmalıdır.

EYT’liler birleşe birleşe kazandı, sıra emeklilerde…

Diger mağduriyet yaşayanlarla birlikte hak edenin hak ettiği insan onuruna yakışan yaşam yolculuğundaki insanca yaşam alanını biz emekçiler ve emekliler hep beraber başarabilecek güçteyiz. Siyasetçileri dize getirecek güç ve kitleye sahibiz. Tek eksiğimiz nasıl birleşirizi ve nasıl yol haritasını ortaya koyarızı çözebilmek ve topluma anlatabilmekten geçiyor.

Muhalefete ülke yönetimi yetkisini vermeyen halkımız yerel seçimlerde iktidara ders vermeye devam ediyor.

Bunun önünü açan EYT mücadelesidir. EYT mücadelesi 2019 yerel seçimlerinde siyasetin yönünü değiştirmiş, sandığa vurduğu damgayla yeni siyasi figürler ortaya çıkararak bugün ülkemizin siyasi tarihinde yeni bir yol açmıştır.

Bunu başaran EYT kitlesinin emekli bireyleri ve geride kalan, prim eksiğinden dolayı emekli olmayan, kandırılan, yalan söylenen binlerce arkadaşımızla, staj ve çıraklarla, 1999’dan sonra çalışma hayatına girmiş kardeşlerimizle ve SGK mağduriyeti yaşayan diğer mağdurlara EYT kazanımı, mücadelede örnek olmaya devam ediyor.

EYT kazanımı ile gördük ki beraber olununca birlik olunup binlerce insan yan yana geldiğinde siyaset de sizi kayda alıyor, çözüm için çalışıyor. Bunu hep beraber görmüş olduk. Eksik bir hak kazanımı da olsa halkın yan yana gelindiğinde kazanabileceğini, kırmadan dökmeden hak aranabilecegini EYT’iler gösterdi, göstermeye devam ediyor.

Ülkemizdeki bütün emekliler birleşmeli; asker emeklilleri, polis emeklileri, SGK emeklileri, Bağ-Kur emeklileri, devletimizde çalışmış emekli olmuş ama AK Parti’nin maaş reformu ile hak ettiği maaşı alamayan, her gün yoksullaşan emekliler birleşmeli ve alanlarda meydanlarda siyasilerin rahat koltuklarını sarsmalı ve kendilerine getirmelidir.

Sadece sandıkta sarsmakla olmuyor, muhalefet de geçici çözümler üretmek yerine insanca yaşamı için maaş zammı ve sosyal yaşamı için emeklinin önünü açmalıdır.

İktidar ve muhalefet, siyasiler bilsin ki emekliler çözüm üretmeyenleri rahat bırakmayacak, o rahat ve konforlu koltukları sarsacak.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir