Emekliler yılı sefalet yılı mı oldu? EYT-EF Başkanı Lastikci’den dikkat çeken yorum

EYT ve Emekliler Federasyonu Başkanı Arzu Lastikci, “Emekliler  yılı ilan edildi ama açlık ve sefalet yılı olmaması için, insan onuruna yaraşır hayatlar yaşamak için özellikle en düşük  emekli maaşlarının asgari ücretin yüzde 30 fazlası ile 22 bin 30 TL ve bütün kök maaşlarına 12 bin TL seyyanen zam istiyoruz. Yüksek enflasyon rakamlarının da aşağıya çekilmesini istiyoruz.” dedi.

Emekliler yılı sefalet yılı mı oldu? EYT-EF Başkanı Lastikci’den dikkat çeken yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ olarak ilan etmişti. Ekonomide yaşanan zor günler nedeniyle emekliler aldıkları maaşların yetersiz olduğunu belirterek yetkililerden düzenleme yapılmasını talep ediyor.

EYT ve Emekliler Federasyonu Başkanı Arzu Lastikci de konuya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Lastikçi, “3 Mart 2023’te çıkarılan yarım çıkan EYT yasası ile masada bırakılan 5 bin prim ve  kısmi emeklilik haklarımızın teslimi için mağdurların sesi olmaya geldik. Emekliler  yılı ilan edildi ama açlık ve sefalet yılı olmaması için, insan onuruna yaraşır hayatlar yaşamak için özellikle en düşük  emekli maaşlarının asgari ücretin yüzde 30 fazlası ile 22 bin 30 TL ve bütün kök maaşlarına 12 bin TL seyyanen zam istiyoruz. Yüksek enflasyon rakamlarının da aşağıya çekilmesini istiyoruz. Emekli şu anda tarihin en kötü zamanlarını yaşıyor. Aldığımız maaşlar sefalet maaşlarına, sosyal yardım statüsüne çekilmiş. Yanlış yönetilen ekonomik politikaların faturalarında ilk kurban edilen emekliler oldu.” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir