Emeklilerin tepkisi Türkiye gündeminde…

Cumhurbaşkanlığı kabinesinden emekli aylıklarıyla ilgili zam kararı çıkmadı. Emeklilere verilecek olan bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiyeden de çalışmaya devam eden emeklilerin kapsam dışı bırakılması tepkiye neden oldu.

Emeklilerin tepkisi Türkiye gündeminde…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası emeklilerin yaşadığı sıkıntıları çok iyi bildiğini, gerekli talimatları verdiğini hatırlatarak; emeklileri rahatlatacak yeni bir karar aldıklarını söyledi.

5 BİN LİRA ÖDEME KARARI ALINDI

Erdoğan, “Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak.” dedi.

Erdoğan, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerin kapsam dışı olduğunu da sözlerine ekledi.

‘EMEKLİLERİN DURUMU YILBAŞINDA TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLECEK’

Yılbaşında emeklilerin durumunun tekrar gözden geçirileceğini söyleyen Erdoğan, her türlü fedakarlığı sergileyeceklerinin altını çizdi.

EMEKLİLERİN TEPKİSİ TÜRKİYE GÜNDEMİNDE 1. SIRADA

Zam beklentisi olan ve hayal kırıklığı yaşayan emekliler ile ikramiye düzenlemesinden yararlanamayacak emekliler, karara sosyal medya hesapları aracılığıyla tepki gösterdi.

Anlık ileti platformu x’te EYT ve Emekliler Federasyonu’nun başlattığı #EmeklideSiziYokSayacak etiketiyle 40 binden fazla paylaşım yapıldı.

Söz konusu etiket uzun süre Türkiye gündeminde 1. sırada yer aldı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir