Emekliliği kaçıranlara müjde! Prim derdi yok

Devletten emekli maaşı alamayanlara müjdeli haber! Prim şartı olmadan aylık alabilecekler. 65 yaş ve üstünü dolduran herkes bu aylığı alacak. İşte milyonlarca kişiyi sevindiren 65 yaş aylığı ve miktarı

Emekliliği kaçıranlara müjde! Prim derdi yok

Hiç çalışmayan ve emeklilik hakkı olmayanlara devletten 65 yaş aylığı veriliyor. Başvuru şartlarını yayınlayan bakanlık her ay düzenli olarak 65 yaş ve üstü kişilere aylık bağlayacak. Emekli maaşı alamayan kişilere primsiz aylık ödeme yapılacak.

EYT ile çok sayıda kişi emekli oldu. Hiç çalışmamış ve prim günü olmayanlara ise 65 yaş şartı ile aylık bağlanacak. Şartları açıklayan bakanlık koşulları sağlayan kişilere maaş ödemesi yapacak.

DEVLETTEN EMEKLİ OLAMAYANLARA AYLIK MÜJDESİ

Devlet emekli olamayan ve maaş almayan 65 yaş üstü vatandaşlara düzenli ödeme yapacağını bildirdi. Aylıktan yararlanmak isteyen kişilerin 65 yaş üstünde olması, T.C. vatandaşı olması, Sosyal hizmetler kanuna göre herhangi bir nafaka veya harçlık almaması, aylık gelirin hane halkının sayısına göre asgari ücretin üçte birinden az olması ve valilik tarafından raporlanmış sosyal güvencesi olmama şartlarına sahip olmaları gerekmektedir.

65 YAŞ VE ÜSTÜ KİŞİLERE DÜZENLİ ÖDEME

65 yaş ve üstü vatandaşlar istenilen belgelerle ikamet ettikleri bölgeye bağlı valilik ya da kaymakamlığa başvurularını yapmalılar. Başvuruların olumlu sonuçlanmasıyla aylıları 3 ayda bir Ziraat veya PTT bankalarına yatacak.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir