Emeklilikte adalet talebi Meclis gündeminde

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, prim gün sayısında eşitlik bekleyen esnaf ile emeklilikte kademe bekleyen 2000’lerin sorunlarını ve taleplerini Meclis gündemine taşıdı.

Emeklilikte adalet talebi Meclis gündeminde

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada adil emeklilik taleplerini gündeme taşıdı.

Tahtasız, iktidarın BağKur’lulara prim eşitliği sözü verdiğini hatırlatarak, “AKP seçimden önce çok sayıda söz verdi; kimini oy uğruna seçim öncesi yerine getirdi, birçoğunu da seçim sonrası unuttu. Sayın Cumhurbaşkanı esnafımıza 7200 prim gün üzerinden emeklilik sözü vermişti, seçim üzerinden beş ay geçti, bu sözün gereği yerine getirilmedi. Esnafımız 7200 prim günle ilgili kanunun bir an önce çıkmasını bekliyor.” dedi.

Emeklilikte adalet talebinde bulunan 8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişlilerin beklentilerini de Meclis gündemine taşıyan Tahtasız, şunları söyledi:

“Uzun mücadele sonunda 3 Mart 2023 tarihinde yeniden düzenlenen EYT yasası tüm çalışanlar için adil bir emeklilik düzenlemesi yerine sadece 8 Eylül 1999 tarihi öncesi sigortalıları kapsayan bir düzenleme olarak hayata geçti. Bu düzenleme bir gün dahi işe geç başlamış olsa bile emeklilik süresinde yirmi yılı bulan farkların oluşmasına sebep olmuştur. Vatandaşlarımızın bir gün geç girişle on yıl, yirmi yıl sonra emekli olmaları sizin vicdanınıza sığıyor mu? Bu haksızlık sizin adalet kavramınızla örtüşüyor mu? Bu adaletsiz düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir. 4 milyon civarında mağdurun gözü kulağı Mecliste. Tabii, görürseniz ve duyarsanız. Staj mağdurları gibi…”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir