Emeklilikte adalet talebi Meclis’e taşındı

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, “8 Eylül 1999 sonrası SGK girişi olanlara başlangıç yılına göre emeklilik yaşı belirlenmesini esas alan kademeli bir emeklilik sistemi getirilmelidir.” dedi.

Emeklilikte adalet talebi Meclis’e taşındı

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada emeklilikte adalet bekleyen yurttaşların sorunlarını gündeme taşıdı.

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin emeklilik bekleyen herkesin mağduriyetini ortadan kaldırmadığı gibi yeni mağduriyetler yarattığını söyleyen Bektaş, “Bu mağduriyetlerin giderilmesi için 15 Ekim Pazar günü Emeklilikte Adalet Derneği önderliğinde on binlerce yurttaşımız İstanbul’da bir miting dahi yaptı.” dedi.

Bektaş, mağduriyetlerin görmezlikten gelinemeyeceğini belirterek, “Milletin temsilcileri olarak, 8 Eylül 1999 tarihinden sonra SGK girişi olduğu için benzer prim gününe sahip akranlarından ancak yirmi yıl gibi bir süre sonra emeklilik hakkına haiz olacak mağdur vatandaşlarımızı görmezden gelmemiz mümkün değildir. Bu mağduriyetin giderilmesi için 8 Eylül 1999 sonrası SGK girişi olanlara başlangıç yılına göre emeklilik yaşı belirlenmesini esas alan kademeli bir emeklilik sistemi getirilmelidir.” diye konuştu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir