Emekliye zam oyunu! 2500 lira alanlar Temmuz’da büyük şok yaşayabilir…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Meclis Grup Kürsüsünü bıraktığı Emeklililer Sendikası Altındağ Şube Başkanı Murtaza Ak, “En az emekli maaşının 2500 lira olduğunu açıklamışlardı. Kanuni düzenleme yapılmadan Hazine’den yardım olarak eklediler.” dedi. Peki bu ne anlama geliyor?..

Emekliye zam oyunu! 2500 lira alanlar Temmuz’da büyük şok yaşayabilir…

Memur ve emekli maaşına her sene enflasyon oranına göre zam yapılıyor.

Yılda iki defa zam alan memur ve emekliler heyecanla temmuz zammını beklemeye başladılar.

Ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni memur zammının yüzde 30,5’e çıkarıldığını ve en düşük emekli maaşının ise 2.500 TL olarak belirlendiğini açıklamıştı.

Fakat en düşük emekli maaşını alan emeklileri üzecek bir gelişme bugün FOX Haber’e konu oldu.

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2500 LİRA YAPILMADI”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Meclis Grup Kürsüsünü bıraktığı Emeklililer Sendikası Altındağ Şube Başkanı Murtaza Ak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bir kurnazlığı söyleyeceğim. En az emekli maaşının 2500 lira olduğunu açıklamışlardı, yalan. Kanuni düzenleme yapılmadan Hazine’den yardım olarak eklediler.”

AKŞENER: “ORADA DA BİR ABUDİK GUBİDİK YAPILMIŞ”

Bu sözlerin ardından kürsüye çıkan Akşener ise “En düşük emekli maaşı asgari ücret olmalı. Bunu söyleye söyleye geldik 2500 liraya, orada da bir abudik gubidik yapılmış. Sizden öğrendik.” dedi.

MUSTAFA DESTİCİ: SİZİN GİBİ ÇOK ŞAŞIRDIM, 2500 LİRA ALT LİMİT KABUL EDİLMELİ

Bu gelişmenin ardından mikrofonların uzaltıldığı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise şunları söyledi:

“Biz bile baştan şöyle sandık: 2500 lira yapıldı, Temmuz’da zam gelecek, yüzde 20 artarsa 3 bin olacak. Ben de sizin gibi çok şaşırdım.

2500’ü bulmaları belki 2023 sonunu alır. Bunun hemen düzeltilmesini ve 2500 liranın alt limit olarak kabul edilip, Temmuz zammında da bu emeklilerimizin maaşına zam yapılmasını istiyorum.”

Peki, söz konusu durum emekli maaşlarını nasıl etkiliyor?

FOX Habere göre;

“İktidarın emekliye zam adı altında verdiği ama aslında maaşını net olarak yükseltmeyen geliri Hazine yardımıyla ancak 2500 lira…

Hala bir milyon 266 bin emeklinin aslında maaşı 2 bin 500 liranın altında, aradaki farkı Hazine ödüyor.

Örneğin emeklinin maaşı 1850 lira, Hazine 650 lira destek veriyor, maaşı 2500 liraya tamamlanıyor.

Yani emekli Temmuz’da şu anki enflasyon farkıyla bile zam alsa maaşı 2314 lira olacak. Hazine yine 2500 liraya tamamlayacak.

Oysa yardım değil maaşı 2500 lira yapılsaydı, Temmuz’da en az yüzde 25 zam aldığında maaşı da 3525 lira olacaktı. Yani aslında sıfır zam alacak emekli, kaybı da 635 lira.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir