Emin Adanur’dan önemli açıklamalar

Bursaspor Kulübü ikinci başkanı Emin Adanur gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Emin Adanur’dan önemli açıklamalar

Adanur’un açıklamalarından satır başları:

Kulübün temel ihtiyaçlarında yaşanan problemleri çözdük ama ortada ciddi bir sportif başarısızlık var. Bana oy verenleri mahçup etmemek adına çok çalıştım. Hepsi hakkını helal etsin.

55 gün sürede transfer tahtası için gerekli dosyaları hallettik. Verdiğimiz sözü 40 milyon lirayı 2,5 ay içerisinde verdik. Yetmedi bugüne kadar yönetim olarak 74 milyon lira katkı sağladık. 23 milyonu geri aldık, şuan içerde 50 milyonluk bir katkı var.

Kaynağımızın birçoğunu transfer tahtasına harcadık.

Yabancı oyunculara kur değişkenliğinden dolayı ödemelerde sıkıntı yaşadık.

Kimseyi suçlamaya gerek yok. Camianın içerisinde kutuplaşma çıkaran başkan olmak istemiyorum. Benden dolayı insanların kutuplaştığı bir camia istemiyorum. Kaos istemiyorum.

İnsanlar istifa etmemizi istiyorlar. Bugün istifa etmek gerekirse eğer yarın akil insanlarımız gelsinler onların önünde istifa kağıdını imzalayalım. Ama bu ne kadar doğru? Bunun sonuçlarını kim kabul edecek? Eğer aklında Başkanlık olan bir kişi varsa finanse edecek biri varsa hemen gelsin. Tahtayı açalım, transfer yapalım.

İçerde 60-62 milyon civarında rakam kaldı. İçerde borçlu olduğumuz oyuncular var. Sezon boyunca gerekli olan ihtiyaçlar var. Kulübün giderleri 2,5 milyon sabit bir gideri var. Futbolculara bir şey ödemeden dahi 15 milyon lira bir gider var. Şehrimizden topladığımız para 5 milyon TL. 4 milyonu bizim şirketlerimizden gelenler.

Biz birçok kulübe futbolcularımızı sunduk. Konyaspor’dan Kerem Şen’e ilgi geldi. Başka teklif gelmedi. Batuhan’a Gaziantep’ten teklif geldi. Taha ile Fenerbahçe ilgileniyordu. Akabinde ilgiyi kesti. Taha ile Trabzonspor için 17 milyon liraya anlaştık.

Kerem, Batuhan ve Taha ile Trabzonspor için 29+3 milyon şampiyonluk primi olarak anlaştık.

Maddi bir sıkıntı olduğunu herkes biliyor. Bize 30 milyon lira geldi de ben mi sattım?

Gelen parayla eğer kalır da istifa etmezsek tahtayı açacağız, futbolcu ödemeleri yapılacak, hocamızın istediği transferleri yapacağız.

17 transfer yaptığım için pişmanım. O süreci yönetemedik. Ben o zaman tahtaya odaklanmıştım. Ben gerekirse tahtayı açayım bu sene Süper Lig’e çıkamayım diyordum.

İsmail Çokçalış konusunda yüzde yüz haklıyız

Profesyonel kulüpler girişim yağptıklarında bizi arayarak girişimleri olduğunu söylediler. Ama malesef Adana Demirspor bunu yapmadı. Biz dava açtık. Bursaspor bu davada yüzde yüz haklı. Davanın sonuçlanmasını bekliyoruz.

Matavz ile yolları ayırıyoruz

450 bin Euro indirime gidecek ve Matavz ile yollarımızı ayıracağız.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir