Türkiye’nin en ucuz ekmeği için Bursa’da hasat başladı

Türkiye’nin en ucuz ekmeğini 1 liradan sofralarla buluşturmak isteyen Kestel Belediyesi, ekmiş olduğu 1050 dönümlük buğdayı hasat etmeye başladı.

Türkiye’nin en ucuz ekmeği için Bursa’da hasat başladı

Kestel Belediyesi, artan ham madde fiyatları nedeniyle ekmek üretiminde yıllık ihtiyaç olan 800 ton unu elde edebilmek için 1050 dönümlük alana buğday tohumu ekmişti.

Dar gelirli ailelere katkı sağlamak ve Türkiye’nin en ucuz ekmeğini satmak isteyen Kestel Belediyesi 1050 dönümlük buğdayı hasat etmeye başladı.

Düzenlenen hasat etkinliğine Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, AK Parti milletvekili Mustafa Yavuz, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, AK Parti Milletvekili Ahmet Kılıç, Kestel Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Akın ve vatandaşlar katıldı.

Kestel Çataltepe Mahallesi’nde gerçekleşen hasadın ardından toplanan buğdaylar, un elde edilmek üzere işleme sokulacak.
Böylelikle 400 gram ekmeği 1 liradan satan Kestel Belediyesi, bu projenin sürdürülebilirliğini sağlamış olacak.

‘EN LEZZETLİ, EN UCUZ EKMEĞİ HEMŞEHRİLERİMİZLE BULUŞTURACAĞIZ’

Türkiye’nin en lezzetli, bereketli en ucuz ekmeğini vatandaşla buluşturmaya devam edecekleri belirten Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, “Kestel’de yaklaşık 4 yıldır, 400 gram ekmek 1 TL’den hanelerimize geliyor. Hem artan maliyetleri ekmeğe yansıtmayarak hemşehrilerimize destek olmak hem de bereketli toprakların atıl kalmaması hem de yerel üreticilerimize katkı koymak için kendi buğdayımızı yetiştime kararı aldık ve bugün hasadını gerçekleştiriyoruz.

‘MİLLİ VE YERLİ YATIRIMLARDAN TAVİZ VERMEYEREK YOLA DEVAM ETTİK’

Tüm ülkelerde ekonomik şartların yavaşladığı gıda kriziyle mücadele edildiğini hep birlikte müşahede ediyoruz. Küresel ekonominin önemli aktörü Türkiye’nin etkilenmemesi de mümkün değildir. Başta Amerika ve Batı ülkeleri üretim ve yatırım çarklarını yavaşlatırken ve hatta durdururken Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde stratejik öneme sahip milli ve yerli yatırımlarından taviz vermeyerek yola devam ettik.

‘AİLE BÜTÇESİNE 24 MİLYON LİRALIK KATKI SAĞLIYORUZ’

Her gün 2 bini aşkın hanemizle buluşturduğumuz 6 bin ekmeğimizle yalnızca bir hanemize ait sağladığımız tasarruf miktarı bin TL, yıllık hesapla 12 bin TL, yani 2 bin hanemizin aylık 2 milyon liradan yılda tam 24 milyon TL ile aile bütçelerine katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir