Engin Er, depremin ardından konuştu: Bu bir uyarı

AFAD verilerine göre saat 10.45’te merkez üssü Bursa’nın Gemlik ilçesinde 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydan geldi. Deprem, çevre illerden de hissedilirken, deprem sonrası TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, Norm Haber’e açıklamalarda bulundu.

Engin Er, depremin ardından konuştu: Bu bir uyarı

Haber: SİMLANUR İNCE

AFAD’ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.45’te merkez üssü Bursa Gemlik Şahinyurdu’nda 3.5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 13,2 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bilgisi alınırken, Kandilli Rasathanesi de 5.5 kilometre derinlikte meydana gelen depremin büyüklüğünü 3.6 olarak duyurdu.

Depremin ardından akıllara ise, ‘Beklenen Marmara depreminin habercisi mi?’ sorusu geldi. Meydana gelen depremle ilgili Norm Haber’e konuşan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, bu depremin bir uyarı olarak algılanması gerektiğini fakat beklenen büyük Marmara depreminin habercisi olmadığını ifade etti.

“BEKLENEN MARMARA DEPREMİ ÖNCESİ BİR UYARI OLARAK ALGILAMAK LAZIM”

Jeoloji Mühendisi Er, “Bu depremleri bir uyarı olarak almak lazım. Bursa bir deprem bölgesi ve depremi bekliyor. Beklenen Marmara depremi olmadan bir uyarı olarak algılayarak hazırlık yapmamız gerekli. 17 Ağustos depremi, Van, Elazığ ve 6 Şubat depremleri cezalandırarak bir uyarıydı. Uygulamaların, denetlemelerin, planların değiştirilmesi lazım. Bu bir depremin artçısı veya öncüsü değil, onlarca küçük depremlerin habercisi” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir