Erdoğan Bursa’da duyurdu: Emekli maaşlarına düzenleme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Önümüzdeki temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız. Memurlarımıza yaptığımız 600 ek gösterge ilave edilmesi uygulamasını genişleterek, düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafın prim gün sayısındaki adaletsizliği gidererek adımlarımızı atacağız.” dedi.

Erdoğan Bursa’da duyurdu: Emekli maaşlarına düzenleme!

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için geri sayım başladı. Partilerin seçim kampanyaları son sürat devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa’ya geldi.

Erdoğan, “Hayat pahalılığından en fazla etkilenen kesim çalışanlar ve emeklilerimiz. Gerçi biz yüzde 50 oranında artışlar yaptık. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini de artırdık. Ayrıca bir defaya mahsus 5 bin liraya yakın ödeme yaptık. Öncesinde 16 milyon emeklimizin tamamına 5’er bin lira ödemede bulunduk. Şimdi de banka promosyonlarını 8-12 bin lira arasına yükselterek emeklilerimize yeni bir imkan sağladık. Önümüzdeki temmuz ayında yılın ilk ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız. Memurlarımıza yaptığımız 600 ek gösterge ilave edilmesi uygulamasını genişleterek, düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafın prim gün sayısında yaşadığı adaletsizliği giderecek adımlarımızı atacağız.” dedi.

Yüksek enflasyonun çalışan ve emeklilerde yol açtığı refah kaybının farkında olduklarını söyleyen Erdoğan, fiyat istirarının sağlanmasının önemine vugu yaptı. “Yüksek enflasyon ortamında kime ne verirseniz verin istediğiniz neticeyi alamıyorsunuz” diyen Erdoğan, enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren düşüşe geçeceğini savundu.

EYT düzenlemesini içlerine sinmese de milletten gelen yoğun talep nedeniyle hayata geçirdiklerini belirten Erdoğan, “Bu uygulamanın kamu maliyesine getirdiği yükün ve SGK sisteminde yol açtığı bozulmanın tamiri epeyce vakit alacak” diye konuştu.

Emekli maaşları ve asgari ücrette ara artış talepleriyle karşılaştıklarını kaydeden Erdoğan, “Sadece emekli maaşlarında 10 bin liralık artışın mali sistemde yol açacağı yükün hesabını daha önce paylaşmıştık. Yatırım bütçemizin tamamını veya eğitime, sağlığa ayırdığımız kaynağın tümünü bu artışa tahsis etsel bile yeterli olmuyor” dedi.

Erdoğan çalışan ve emeklilerin kayıplarını daha çok çalışarak daha çok üreterek gidereceklerini söyledi.

 

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir