Erdoğan: Mısır üreticilerimize müjde vermek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mısır üreticilerine yönelik yaptığı açıklamada; “Mısır üreticilerimize de müjde vermek istiyorum. Şimdiden Toprak Mahsulleri Ofisimiz, hasat dönemi yaklaşan mısır alım fiyatını destek hariç ton başına 5 bin 700 lira olarak uygulayacaktır.” dedi.

Erdoğan: Mısır üreticilerimize müjde vermek istiyorum

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, üç hafta aradan sonra Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Yaklaşık 2 saat 45 dakika süren toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Mısır üreticilerimize müjde vermek istiyorum’ diyerek şunları söyledi:

“Şimdiden Toprak Mahsulleri Ofisimiz, hasat dönemi yaklaşan mısır alım fiyatını destek hariç ton başına 5 bin 700 lira olarak uygulayacaktır.”

‘BİR MÜJDE DE KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİNDEN YARARLANAN ÜRETİCİLERİMİZE’

Bir müjde de kırsal kalkınma desteklerinden yararlanan üreticilerimize vererek sözlerimi bitirmek istiyorum. Bilindiği gibi kırsal kalkınma programının 11’nci çağrısı için projeler alınmaya devam ediyor. Programın kalan bütçesinden faydalanacak üretici sayısını artırmak amacıyla destek için gereken puan seviyesini 65’ten 30’a düşürüyoruz. Böylece 4 binin altında kalan desteklenecek proje sayısını 7 bin 714’e, yatırım tutarını da 5 buçuk milyar lirası hibe olmak üzere 10 milyar liraya yükselttik.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir