Erdoğan’dan gençlere: 31 Mart gecesini sizler aydınlatacaksınız

Eskişehir’de gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Siz şu anda karanlığı aydınlatan gençlersiniz, 31 Mart gecesini de sizler aydınlatacaksınız” dedi.

Erdoğan’dan gençlere: 31 Mart gecesini sizler aydınlatacaksınız

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Eskişehir’de düzenlediği “Gençlik Aşkıyla” programında gençlerle buluştu.

‘EMANETİ SİZLERE BIRAKACAĞIZ’

Türkiye’nin dört bir yanından gençlerle her biraya gelişlerinde kendilerini gençleşmiş hissettiklerini belirten Erdoğan, “Tecrübesiyle 70 yaşında, duyguları ve heyecanıyla 20-25 yaşında bir kardeşiniz olarak burada sizlerle birlikteyim. Hep söylediğim gibi, biz artık sizlerin zamanının misafirleriyiz. Allah’ın izni ve milletimizin desteğiyle ülkemizin Türkiye Yüzyılı hazırlığını tamamladıktan sonra emaneti sizlere bırakacağız.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, cumartesi İzmir’de olduklarını anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hamza Dağ kardeşimiz gençlik kollarından yetişme ve bizim şu anda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız. Adana, Kahramanmaraş Büyükşehir adaylarımız aynı şekilde gençlik teşkilatımızdan yetişme. Karabük il ve çok sayıda ilçe adayımız yine gençlik kollarımızdan geliyor. Belediye meclislerinde, belediye yönetimlerinde çok sayıda genç arkadaşımız yer alıyor ve önümüzdeki dönemde inşallah daha fazla yer alacak. TBMM Grubumuzda gençlik kollarından yetişme 20’den fazla milletvekilimiz var. ”

’31 MART GECESİNİ AYDINLATACAKSINIZ’

Gençlerin heyecanında, 31 Mart akşamı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu’nun emaneti devralacağını gördüğünü dile getiren Erdoğan, “Siz, şu anda karanlığı aydınlatan gençlersiniz. 31 Mart gecesini de sizler aydınlatacaksınız. Durmadan, yorulmadan 31 Mart gecesine kadar yola devam ediyor muyuz? Ve artık Eskişehir’i şu karanlık bahtından kurtarmaya hazır mıyız? Siz bu kararı verdikten sonra mesele bitmiştir.” ifadelerini kullandı.

Bu sırada “İşte ordu, işte komutan” sloganlarının atılması üzerine Erdoğan, “Babalar sözünü tutar biliyorum da asıl siz tutacaksınız.” dedi.

‘KADINLAR İÇİN KIRAATHANE YAPACAĞIZ’

Türk siyasetinde gençleri merkezine alan tek partinin, AK Parti olduğunu ifade eden Erdoğan, “Siz bakmayın birilerinin seçim arifesi, gençlik edebiyatı yaptıklarına. Onlar sadece bu işin lafını etmeyi bilir. Onlar sadece bu işin istismarını yapmayı bilir. Onlar sadece gençleri yalanlarına alet etmeyi bilir.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimleri için milletin takdirine sundukları seçim beyannamesinde gençlere yönelik taahhütler bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, seçimlerin üzerinden henüz 8 ay geçmişken bu taahhütlerin hepsini gerçekleştirdiklerini söyledi.

İndirimli telefondan ücretsiz internete, üniversite kredi ve burslarının yükseltilmesinden yeni evlenen çiftlere kredi desteğine kadar tüm sözleri tuttuklarını veya adımını attıklarını anlatan Erdoğan, AK Partili belediyelerin de gençlere hizmet konusunda adeta yarış içinde olduğunu kaydetti.

‘ÜLKENİN ORTAK KAZANÇLARINI SABOTE ETMEYE KALKACAK KADAR ZAVALLI HALDELER’

Erdoğan, Eskişehir’e hızlı treni kendilerinin getirdiğini, belirtti. Erdoğan şöyle devam etti:

“Şu, üç gidiş, üç geliş otoyollar. Kim yaptı? Bunların böyle bir şeyi var mı? Yok. Üniversite, şehir hastanesi. Bunları kim yaptı? Yine biz. Ya nerede bunlar? Bunlar niye yapmaz? Biz yaparız, onlar yıkar. Aradaki fark bu. Aynı şekilde bundan sonraki süreçte benim derdim ne biliyor musun? Buranın belediye başkanıyla el ele vererek yapabildiğimiz en ufak bir şey yok. Ama şimdi diyorum ki, Nebi Hatipoğlu kardeşimizle el ele verip bir taraftan yerel yönetim, bir taraftan merkezi yönetim olarak el ele vereceğiz, Eskişehir’i çok daha farklı bir şekilde uçuracağız. Daha bakanlıklarımızın ve diğer kurumlarımızın çalışmalarını saymıyorum bile

‘UZAY GEZİSİ TURİSTİK DEĞİL’

Uzay programında da gençlere öncelik verildiğini belirten Cumhurbaşkanı, muhalefetin uzay programını eleştirilerini de yanıtladı. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kafaları öylesine karışık, kalpleri öylesine nasır tutmuş durumda ki, milletin ortak sevinçlerinden rahatsızlık duyacak, ülkenin ortak kazançlarını sabote etmeye kalkacak kadar zavallı bir haldeler. Ufukları kendi bireysel hırslarından ibaret olan bir güruh, ilk astronotumuz Alper Gezeravcı’nın yaptığı işe ne dediler? ‘Turistik gezi’. Ya ayıptır ya. Ne dediler? ‘Ya bu kadar para harcanır mı?’ Evet, devlet olursan, adam gibi adam olursan harcanır. Bu, turistik gezi değil. Bu, sizleri bu nesli işte uzaya hazırlamak için atılmış adımlardır.

‘BU İŞLER MUSLUK AÇILIŞINA BENZEMEZ’

Erdoğan, konuşması sırasında muhalefetin yerel seçim çalışmalarını da eleştirdi ve şöyle konuştu:

“Tabii bu işler bay bay Kemal’in musluk açılışına benzemez. Ne yapıyordu? İstanbul’daki başkanları alıyor, götürüyor İstanbul’a, orada musluk açılışı yapıyorlar. Ne yapıyorlar? Buradaki gibi bol bol heykel dikmeye gidiyor. İnternet üzerinden yaptıkları toplantıyı teknoloji devrimi sanmaya, başkalarının bitirdikleri işin düğmesine basıp, sahiplenmeye benzemez bu. Bu işlerin her birinin arkasında çok büyük vizyon, çok büyük hazırlık, çok büyük emek, çok büyük gayret var. Esasen bizim yaptıklarımıza onların hayalleri bile yetişemez. İnşallah önümüzdeki dönemde kendi roketimizi işte bu programlarla yetiştirdiğimiz astronotlarımızla uzaya göndereceğiz. Bakalım o zaman bu güruh, kendi roketimize nasıl bir kulp takacak, yaşayıp göreceğiz.”

‘MUHALEFET PARAMPARÇA’

Programa katılan gençlerin sorularına yanıt veren Erdoğan, mevcut muhalefet partilerine ilişkin düşüncelerinin sorulması üzerine, şu andaki muhalefetin geçmişteki muhalefetten farkının olmadığını, gün geçtikçe daha da kötüye gittiğini ve paramparça olduklarını söyledi.

Erdoğan, Eskişehir’deki belediyecilik çalışmalarını da eleştirdi. Cumhurbaşkanı şöyle konuştu:

“İşte örneğin Eskişehir. Eskişehir’de bunların yaptığı ne var? Yahu ne işe yarıyorsun sen? Bu gecekondular, çarpık yapılaşma, Eskişehir’e bu yakışıyor mu? Yakışmıyor. Öyleyse Eskişehir’i yeniden ayağa farklı bir şekilde kaldırmak için nasıl spor tesislerini Eskişehir’e biz yaptıysak inşallah kentsel dönüşümle de Eskişehir’imizi farklı bir şekilde ayağa kaldıracağız.”

Merkezi yönetim olarak Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve yerel yönetim ile el ele vererek Eskişehir’in susuzluğunu gidereceklerini vurgulayan Erdoğan, “Bununla bitmedi. Bütün bu kentsel dönüşümü yaparak, bir diğer taraftan da şehir plancılığında en güzel adımları atarak Eskişehir’i gerçekten modern bir şehir haline yeniden getireceğiz.” dedi.

‘KILIÇDAROĞLU’NU NİYE GERİ GETİREYİM?’

Bir diğer gencin, “Sizce bu seçimlerden sonra aynı kurultay tablosu yaşanacak mı? Bir yenilgi ile gönderdiğiniz Kılıçdaroğlu’nu yine bir yenilgi ile geri getirecek gibisiniz” sözleri üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

“Sayın Kılıçdaroğlu’nu ben niye geri getireyim? Zaten 18 kez gitmiş. Onu gönderenler onu düşünsün, biz işimize bakalım. Bizim yapacak çok işimiz var. Biz işimize bakacağız. Bunlar yenile yenile doymazlar. Ama biz işimize bakacağız, çok daha fazla neler yaparız, buna bakacağız. Şimdi bu yerel seçimlerde inşallah bizler ciddi manada mevcut büyükşehir belediyelerimizi, il belediyelerimizi kaça çıkartacağız, onun hesabı içerisindeyiz. Cumhur İttifakı olarak bu sayıyı ne kadar yükselteceğiz buna bakacağız ve gümbür gümbür inşallah geleceğiz.”

Erdoğan, Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğunun bazı kesimlerce “turistik gezi” olarak nitelendirilmesiyle ilgili soruya, “Bunlar, turistik gezinin tanımını sorsanız bilemezler. Sen uzaya gidiyorsun bunun adını ‘turistik gezi’ koyuyorlar. Bunlar, bunun getirisi nedir, bunu düşünemeyecek kadar zavallı. Biz, inşallah çok daha kısa bir zamanda artık uzaya gidişlerde bütün imkanlarımızı, kendi araçlarımızı yapar hale geleceğiz, savunma sanayisinde yaptıklarımız gibi.” karşılığını verdi.

Türkiye’nin uçak gemisini, çeşitli robotları yaptığını anlatan Erdoğan, göreve geldiklerinde yüzde 20 olan Türkiye’nin savunma sanayisindeki gücünü yüzde 80’e çıkarttıklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hedef yüzde 100’e ulaşmak. Çünkü bunu yapamadığınız zaman önüne gelen pısırıklar size kafa tutar. Şimdi ikinci uçak gemisini yapacağız ve bunu da kendi tersanemizde yapacağız.” dedi.

‘NETANYAHU KENDİ ÜLKESİNDE LANETLİ HALE GELDİ’

Uluslararası Adalet Divanının İsrail’le ilgili kararına ilişkin değerlendirmesi sorulan Erdoğan, “Şu anda çıkan bu karar, İsrail’in beklemediği bir karar oldu. Biz, beklediğimiz neticeyi aldık.” ifadesini kullandı.

Ancak bunun yeterli olmadığını ve bunu genişletmenin gayreti içerisinde bulunduklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

“121 ülke, İsrail’in soykırımını kabul ettiler. Amerika, yanında sadece 9-10 ülkeyle kaldı. 40 ülke çekimser kaldı. Onlar da yavaş yavaş bizim yanımıza gelmeye başladılar. Biz bu süreci devam ettireceğiz. Netanyahu kan kaybediyor. Çok daha kan kaybedecek. Şu anda Netanyahu kendi ülkesinde lanetli hale geldi ve lanetlenecek. İnsanlık lanetleyecek onu. O çocukların ahı, kadınların ahı yerde kalmaz. Biz kovalıyoruz o kaçacak. Sonunda zafer hakka inananların olacak.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığı süreçle ilgili soruyu, “Seçime girerken herkes bize şans falan vermiyor. Deve dişi gibi de rakipler var. Bu rakipler de ‘Çok genç bu, herhangi bir şey yapamaz, bunların yanında da seçimi alma şansı yok’ diye düşünüyorlardı. Seçime girdik ve neticede teşkilat çok çok önemli, bir gecede İstanbul’u afişlerle donattık. Neydi o afişler, ‘Tamam inşallah.’ Eskişehir teşkilatı da ‘Tamam inşallah’ afişleriyle tüm duvarları örmeli ve 31 Mart gecesi ‘Tamam inşallah’ ile ertesi güne çıkmalıyız.” şeklinde yanıtladı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir