Erdoğan’dan enflasyon mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki gelişmelere ilişkin önemli mesajlar verdi. Erdoğan, ”Kendi özgün ekonomi modelimizi oluşturduk. Aldığımız tedbirler sayesinde küresel finans araçları üzerinden ülkemize kurulan tuzakları boşa çıkardık” diye konuştu.

Erdoğan’dan enflasyon mesajı

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları: Ülkemize karşı haksız hukuksuz uygulanan yaptırımlar bizi bu yolu aramaya mecbur bırakmıştır. Ekonomi politikalarımızı bu tuzaklardan kendimizi ayrıştırmak için oluşturduk.

Kendi özgün ekonomi modelimizi oluşturduk. Bu yaklaşımın teorik altyapısını muhataplarıyla paylaştık. Doğru yolda olduğumuzu ispatladık. Geçen her yılın ve yaşanan her durumun bizi haklı çıkarmasından memnuniyet duyuyoruz.

Küresel sıkıntılardan etkilenenler adına bunları iyi anlatamadığımız için üzülüyoruz.

Türkiye bir asır önce 600 yıllık dev bir imparatorluktan bugünkü sınırlarıyla yeni bir cumhuriyete geçerken en çok ekonomik politikaları uygulanmakta zorlanmıştır.

Ülkemize yönelik senaryoların son sahnesi ekonomik yıkım üzerine kurulmuştur. Dünyada ortada herhangi bir savaş olmadığı halde, açıkça ekonomisi mahvedilmesi tehlikesiyle karşı karşıya kalan tek ülke biziz.

Artık bir kalıp haline getirdiğimiz büyüme modeli üzerinden Türkiye’de bir ekonomi modelini oluşturduk. Dünyada büyüme oranlarının gerilediği dönemde ülkemizin rekor büyüme oranlarıyla yoluna devam etmesinin arkasında bir hikaye var. Dünyada geleneksel üretim ve bozulmalara karşı esnek iş yapma modellerimizle öne çıktık. Enflasyon oranımızın yüksek çıkması birilerini şaşırtıyor olabilir. Ama biz hızla düşürme kabiliyetine sahibiz.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir