Erkan Aydın’dan EYT açıklaması: Seçimden önce müjde verelim

Bakan Bilgin’in ‘Gündemimizde yok’ açıklaması sonrası “EYT’lilerin sorunları bir an önce çözülmeli”
diyen CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, hükümete seslendi: “Siz getirin, biz de destek verelim. Seçimden önce gerçekten sıkıntı içerisinde olan EYT’liler de rahat bir nefes alsın”

Erkan Aydın’dan EYT açıklaması: Seçimden önce müjde verelim

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, TBMM Genel Kurulu’nda EYT mağduriyetine değindi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in EYT için “gündemimizde yok” açıklamasına değinen Erkan Aydın, hükümete seçim öncesi yasanın çıkarılması için çağrıda bulundu.

Aydın’ın açıklamalarının tamamı şöyle:

“Bu kürsüden ve Meclis’ten defalarca emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını dile getirdik. Araştırma önergeleri verdik, kanun teklifleri verdik, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

Milyonlarca EYT’li bu konuda sizlerden haber bekliyor ancak hükümetin bugün açıkladığı bir açıklamaya göre gündemlerinde EYT olmadığını ifade ettiler.

Seçim meydanlarında bunların sözleri verildi, ‘EYT’lilerin sorunları çözülecek’ denildi; toruna karıştılar, her türlü sıkıntıyı yaşadılar, yıllarca prim ödediler ancak bir türlü emekli olamadılar.

Buradan bir kez daha sesleniyoruz. EYT’lilerin sorunlarını bir an önce çözelim, hep birlikte çözelim. Siz getirin, biz de destek verelim. Seçimden önce de onlara bir müjde verelim ki gerçekten sıkıntı içerisinde olan EYT’liler de rahat bir nefes alsın…”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir