Eski Bakan Mehmet Mehdi Eker, Sezai Karakoç’u Diyarbakır’da anacak

AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker geçen hafta hayatını kaybeden Türk edebiyatının ünlü şairlerinden Sezai Karakoç’u anma programı için Diyarbakır’a geliyor .

Eski Bakan Mehmet Mehdi Eker, Sezai Karakoç’u Diyarbakır’da anacak

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Türk edebiyatının mihenk taşlarından Sezai Karakoç, Diyarbakır’da anılacak. Gerçekleştirilecek anma programına AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker de katılım sağlayacak.

Yaşarken kendisiyle bir çok defa bir araya gelme fırsatı yakaladığı hocasını yarın saat 18.00’da Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde anlatacak olan Eker, “Çok üzgün olduğunu dile getirerek hem Diyarbakır hem Türkiye hem de dünya için büyük bir kayıp. Yaşarken kendisinden istifade ettiğim büyük ustayı bugün anlayıp anlatabilmenin hem bahtiyarlığını hem de üzüntüsünü yaşıyorum. Çağları aşan bir sesle diriliş nesli için çalışan büyük ustayı sanatını var hatıralarını inşallah dilim döndüğünce anlatacağım. Bu programdan istifade etmek isteyen tüm Diyarbakırlı hemşehrilerimizi bekliyorum” dedi.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir