Eski sevgilisini darbettiği iddiasıyla yargılanan şarkıcı Çağatay Akman: Boğazımı sıktı engellemeye çalıştım

Şarkıcı Çağatay Akman geçen yıl tartışma sırasında eski sevgilisi Öykü Uslu ve arkadaşını darbettiği iddiasıyla yargılandığı davada ifade verdi. Akman, “Taksiye binerken Öykü bana küfürlü konuşunca, ‘Nasıl konuşuyorsun’ dedim. Öykü bana saldırmaya başladı. Öykü’yü kesinlikle darp ve hareket etmedim. Öykü beni ittirince ben de sadece kolumu uzatıp, engellemeye çalıştım. Çünkü boğazımı sıkmaya çalışıyordu” dedi. Akman duruşmada kimlik tespitinde aylık gelirinin 5 bin lira olduğunu açıkladı.

Eski sevgilisini darbettiği iddiasıyla yargılanan şarkıcı Çağatay Akman: Boğazımı sıktı engellemeye çalıştım

İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya müşteki sanık Çağatay Akman katıldı. Öykü Uslu ise duruşmaya katılmadı. Taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

“DARP VE HAREKET EDECEK BİR ŞEY YAPMADIM”

Akman kimlik tespitinde şarkıcı olduğunu, aylık kazancının 5 bin lira olduğunu belirtti. Savunmasında Akman, olay günü Zeytinburnu’na gitmek için taksiye bindiğini anlatarak, “Taksici Cihangir’e kadar gideceğini söyledi. Oradan taksi değiştirip eve gidecektim. Taksi bekledim, gelmedi. Öykü’nün evinin yanında taksi durağı vardı, bir süre dışarıda bekledim. Öykü’nün evine girmedim. Bir süre sonra Öykü dışarı çıktı ‘Ne yapıyorsun burada’ dedi. Ben de taksi beklediğimi söyledim. Eve girdi, sonra tekrar çıktı, küfür ve hakaret etti. Daha sonra taksi geldi ancak, taksiye binerken Öykü bana küfürlü konuşunca ben de ‘Nasıl konuşuyorsun’ dedim. Öykü bana saldırmaya başladı. Bu sırada Öykü’ye kesinlikle darp ve hareket etmedim. Öykü beni ittirince ben de sadece kolumu uzatıp, engellemeye çalıştım. Çünkü benim boğazımı sıkmaya çalışıyordu” dedi.

“BANA YUMRUK ATARAK YERE DÜŞÜRDÜ, BEN DE YUMRUK ATTIM”

Akman savunmasının devamında, Selim isimli kişinin ilk olarak geldiğini ama daha sonra ne yaptığını görmediğini, kendisine ‘Ne duruyorsun burada’ diye sözler söylediğini ifade etti. Akman, “Ben de kendilerine, ‘Beni buradan kovamazsınız’ şeklinde cevap verdim. Daha sonra polisler olay yerine geldi. Furkan olay yerine geldi. Furkan da bana küfür ederek ‘Sen kimsin, kız kardeşimin evine niye girmeye çalışıyorsun’ dedi. Furkan, ardından bana yumruk atarak yere düşürdü ve sırtıma vurdu. Sonra ben de Furkan’a yumruk attım. Olay sırasında ben de kesinlikle Öykü’ye tehdit ve hakaret etmedim. Furkan bana karşı küfürler edince bende ona karşı küfürler ettim. Bende karşı taraftan şikayetçiyim” şeklinde konuştu.

TANIK DİNLENMESİ İÇİN ERTELENDİ

Akman’ın avukatı da müvekkilinin savunmasına katıldığını söyleyerek şikayetçi olduklarını belirtti. Uslu’nun avukatı ise yazılı savunma sunacaklarını ve müvekkilini bir sonraki celse hazır edeceğini söyledi. Mahkeme bir sonraki celse tanık dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Eski sevgilisini darbettiği iddiasıyla yargılanan şarkıcı Çağatay Akman: Boğazımı sıktı engellemeye çalıştım - 1

İDDİANAME

İddianamede, müşteki şüpheli Akman’ın, ikişer defa ‘Basit yaralama’ suçundan 8 aydan 2 yıla, ‘Tehdit’ suçundan 1 yıldan 4 yıla ve ‘Hakaret’ suçundan ise 7 aydan 4 yıl 8 aya olmak üzere toplamda 2 yıl 3 aydan 10 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.  Müşteki şüpheliler Uslu ile Furkan Ayaz’ın ise ayrı ayrı ‘Basit yaralama’ suçundan 4 aydan 1 yıla, ‘Hakaret’ suçundan ise 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir