Ette zam tartışması: O talep ESK’ya ait değil

Et ve Süt Kurumu, bazı basın yayın organları ve sosyal medya mecralarında yayınlanan, “Kırmızı et alım fiyatları 120 TL bandında olması gerekir” ifadelerinin ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan’a ait olmadığını açıkladı.

Ette zam tartışması: O talep ESK’ya ait değil

Kayseri Ticaret Odası (KTO) ev sahipliğinde Kayseri Kırmızı Et Üreticiler Birliği tarafından ‘Sözleşmeli Besicilik İstişare Toplantısı düzenlendi.

KTO’nun Rıfat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Türkiye Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras ve davetliler katıldı.

Burada bir konuşma yapan ve ‘Et fiyatlarının 120 TL’ye çıkmasını istiyoruz.’ ifadelerini kullanan Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras’ın sözleri, bazı basın yayın organları ve sosyal medyada Türkiye Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan’ın açıklamalarıymış gibi servis edildi.

Gelişme sonrası, Et ve Süt Kurumu’ndan bir açıklama yapıldı.

Açıklama şöyle:

“Bazı basın yayın organları ve sosyal medya mecralarında, ESK Genel Müdürümüz Mustafa Kayhan tarafından dile getirildiği iddia edilen “Kırmızı et alım fiyatları 120 TL bandında olması gerekir“ ifadeleri, Genel Müdürümüze ait değildir.

Genel Müdürümüzün katıldığı Kayseri Sektör Değerlendirme Toplantısı, basın mensupları tarafından takip edilmiş olup katılımcılara ait açıklamalar, ulusal haber ajansları ve diğer açık kaynaklara da yansımıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir