Euro’da düşüş başladı

Trump’ın Avrupa Birliği ve Meksika’ya yönelik yüzde 30’luk gümrük tarifesi tehdidi sonrası Euro son üç haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Euro’da düşüş başladı

ABD Başkanı Donald Trump‘ın, Avrupa Birliği ve Meksika‘ya yönelik yüzde 30 oranında gümrük tarifesi uygulayabileceğini açıklaması, küresel piyasalarda dalgalanmaya neden oldu. Bu gelişmenin ardından Eurodolar karşısında önemli ölçüde değer kaybetti. Euro/dolar paritesi 1.1676 seviyesine kadar gerileyerek son üç haftanın en düşük seviyesini gördü.

MEKTUPLAR YAYINLANDI

Trump’ın Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum’a gönderdiği uyarı mektupları, Truth Post adlı haber platformunda yayımlandı. Mektuplarda, 1 Ağustos’tan itibaren tarifelerin devreye alınabileceği mesajı yer aldı. Bu durum, özellikle Euro ve Meksika pesosu üzerinde baskı oluşturdu.

PİYASALAR TEDİRGİN

Ekonomistler, Trump’ın tehditlerinin ticaret savaşlarını yeniden alevlendirme ihtimali taşıdığına dikkat çekiyor. Euro’nun zayıflamasının yanı sıra, gelişen ülke para birimleri de bu gerilimden olumsuz etkileniyor. Analistler, önümüzdeki günlerde Avrupa Birliği’nin bu tehdide nasıl yanıt vereceğinin piyasaların seyrinde belirleyici olacağını belirtiyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir