EYT-EF Başkanı Lastikci’den Erdoğan’ın EYT açıklamasına yanıt

EYT ve Emekliler Federasyonu Başkanı Arzu Lastikci, “Muazzam kaynaklara sahip ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik darboğazın suçlusu ve sorumlusu, EYT’liler değil tercihler sebebidir. Yıllarca insan üstü bir gayretle, yapılan hukuksuzluğun düzeltilmesi noktasında verilen mücadele sonucu kısmen de olsa mağduriyeti çözülen EYT meselesi için “İçimize sinmeyen bir takım husus” olarak ifade edilmesi; mağduriyetler dünyasında hak arayan milyonlarca mağdur için de aynı dilin kullanılacağı demektir.” dedi.

EYT-EF Başkanı Lastikci’den Erdoğan’ın EYT açıklamasına yanıt

EYT ve Emekliler Federasyonu Başkanı Arzu Lastikci, emeklilikte yaşa takılanların sürdürdüğü mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘Kimse bize bağış vermedi’ diyen Lastikci, “Dünyada eşi benzeri görülmeyen, kanunların aleyhte geriye işletilmesiyle doğan bir adalet meselesidir EYT. Yıllarca hakları elinden alınan mağdurların mücadelesidir EYT. Çok seneler özellikle seçim öncesi sözler verilen, sonrasında unutulan mazlumların, anasının ak sütü gibi helal haklarının savunucusudur EYT. Çözüm masasına kökten çözeceğiz diye alınan ancak 2 hakkı masada bırakılan, halen 5000 Prim ve Kısmi Emeklilik Hakları için topyekün mücadele edenlerdir EYT. ” dedi.

Emeklilerin oy deposu görülmesini eleştiren Arzu Lastikci, “25-30-35 yıl devletine hizmet eden, primleriyle ikinci tur emekliliği hak edecek çalışma hayatıyla, 24 yıl sonra kısmen de olsa sadece yaş haddinin kaldırılmasıyla, geç gelen adaletin halen daha tam olması için gece gündüz emek verenleriz. Tarihe damga vuran örnek mücadelesi ile tozlu raflardan masaya indirilen EYT’lilerin emekli olması, ne devletine ne de bütçeye yük değildir. Konusu hak olan mesele tartışmaya kapalıdır. Yapılan algı operasyonlarıyla sürekli topluma hedef gösterilen EYT’lilerin asıl rahatsız ettiği nokta yeni jenerasyon olması hasebiyle, emekliler dünyasına fırtına gibi giren, hem sosyal medyada hem de sahalarda yaptığı çalışmalarla tüm emeklileri uyandıran, yaşadığı açlığı ve sefaleti sorgulayan, sorgulatan, seçim yatırımı ve oy deposu olarak görülen emekliyi harekete geçiren muazzam bir topluluktur EYT.” ifadesini kullandı.

EYT ve Emekliler Federasyonu Başkanı Arzu Lastikci, haklarını aramaya devam edeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmiş dönemde yaptığı açıklamaları hatırlatan Lastikci, “Çünkü bizler,  “Seçim kaybetsek de yokum” sözlerinde bile geri adım atmayan, bir gün dahi mücadeleyi bırakmayan emektarlarız. Yanlış yönetilen politikalar sonucu ortaya çıkan bütçe açıklarının müsebbibi EYT’li emekliler değildir. 2 milyon emekli, kamu maliyesinin ve SGK sisteminin dengesini bozmaya sebep gösterilemez. Muazzam kaynaklara sahip ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik darboğazın suçlusu ve sorumlusu, EYT’liler değil tercihler sebebidir. Yıllarca insan üstü bir gayretle, yapılan hukuksuzluğun düzeltilmesi noktasında verilen mücadele sonucu kısmen de olsa mağduriyeti çözülen EYT meselesi için “İçimize sinmeyen bir takım husus” olarak ifade edilmesi; mağduriyetler dünyasında hak arayan milyonlarca mağdur için de aynı dilin kullanılacağı demektir. Türkiye Cumhuriyetinin asil ve öz milleti, güzide vatanın asil ve öz evlatları olarak; fazlasıyla hakkettiğimiz emekliliğimizin sorgulanmasını reddediyor; Anayasal haklarımızı, yasal çerçeveler içinde aramaya devam edeceğimizi kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir