EYT emekli promosyonu ne kadar alacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar emeklilik için geri sayımı sürerken, yüzde 30’luk zamdan sonra emekliler “Banka promosyonu ne kadar?” sorusuna yanıt arıyor. Peki EYT emekli promosyonu ile bayram ikramiyesi alacak mı? EYT’li emeki maaşı promosyonu alırsa ne kadar, kaç TL promosyon alacak?

EYT emekli promosyonu ne kadar alacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi çok yakında Meclis’e geliyor. İlk etapta hemen emekli olacak 2 milyon 250 bin EYT’linin 400 binini kamu çalışanları oluşturuyor. Yapılacak düzenlemede kurum farkı olmayacağı için kamu çalışanları da EYT’li olarak emeklilik hakkına kavuşacak.

EYT EMEKLİ PROMOSYONU ALIR MI?   

Bankaların promosyon yarışı yaza adeta damgasını vurmuştu. Şubat ayında da EYT ile birlikte yaklaşık 2,5 milyon kişinin daha emekli olması bekleniyor. Bu yüzden bankalar kampanyaları için de çalışmalara başladı. Yeni emekliler banka promosyonu da alacak. Bu sene o rakam yaklaşık 10 bin TL olacak.

EYT EMEKLİSİNE BAYRAM İKRAMİYESİ VAR MI?

Ramazan ve Kurban Bayramı’nda verilen bin 100 TL’lik bayram ikramiyesi de yeni emeklinin cebine girecek. Öte yandan bayram ikramiyesinin bu yıl 2 bin 500 TL olması bekleniyor.

ÖZEL BANKA EMEKLİ PROMOSYONU NE KADAR?  

Bankalar promosyonda tarifeleri güncellemeye başladı. Promosyon miktarı emekli maaşına göre değişirken bazı özel bankalar çıtayı 20 bin liraya kadar çıkardı. Emeklilerin promosyon alabilmesi için 3 yıl boyunca aynı bankada kalma sözü veriliyor. Ama emekli istediği zaman bankasını değiştirebiliyor ve aldığı promosyon üzerinden fark ödeyerek istediği bankayı seçebiliyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir