EYT görüşmesi başladı! Özüpak’tan dikkat çeken çıkış

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak, komisyonda yaptığı açıklamada, “Biz emeklilikte yaşa takılanlardık, bu kanun teklifiyle emeklilikte prime takılanlar olduk” ifadesini kullandı.

EYT görüşmesi başladı! Özüpak’tan dikkat çeken çıkış

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinde adım adım sona yaklaşılıyor. Meclis Başkanlığı’na sunulan düzenleme, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ele alınıyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak, görüşmelerde yaptığı açıklamayla yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

Özüpak, “Sayın Muhammed Emin Akbaşoğlu’nun bir sözüne takıldım. ‘Yalın, basit, çözüm odaklı yeni bir kısıtlama getirilmeden bu kanun teklifini hazırladık’ dedi. Oysa ki biz emeklilikte yaşa takılanlardık, bu kanun teklifiyle emeklilikte prime takılanlar olduk. Sosyal Güvenlik Kurulu ilgili kişileri burada. Bu yaş şartı geriye doğru aleyhte işletilerek yaş haddi gibi kademeli prim gün sayısı olarak bizlere maalesef işlendi. Bunları not ediniz. Ben 10 yıldır bu mücadelenin içerisindeyim. Biz federasyonuz. Tek amacımız 8 Eylül 1999 haklarımız neyse onu istiyoruz. Şartsız, formülsüz bir şekilde. Neden 15 yıl mücadele ettik? 2023 seçimlerinde yönetildiğimiz 20 yıldır iktidarında dile gelmedi de şimdi dile geliyor. Hepimizin aklında bu soru işareti var. Bu mücadelenin ne kadar meşakatli yoldan geldiğini biliyorum. Biz var gücümüzle mücadele ettik. Öyle bir kanun maddesi geldi ki aylık bağlanma oranları 5 bin 500 liralara mahkum etti. Asgari ücret 8 bin 500, 30 yılın karşılığında 5 bin 500 lira alın terimizin karşılığını istemiyoruz. ” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir