EYT için 150 milyar liralık kredi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında işverenlere sağlanacak desteği de kapsayan Hazine destekli KGF kefalet sistemi için başlangıçta 150 milyar liralık kaynak sağlanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanacak paketlerde, ödemesiz dönem imkanının yanı sıra en az yüzde 75 kefalet oranı olması bekleniyor.

EYT için 150 milyar liralık kredi

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik düzenlemede işverenlerin kıdem tazminatı yükünü hafifletmeye yönelik tedbirler kapsamında, 150 milyar liralık Kredi Garanti Fonu (KGF) desteği sağlanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanacak paketlerde ödemesiz dönem imkanının yanı sıra, en az yüzde 75 kefalet oranı olması bekleniyor. Kamu bankalarının yanı sıra özel bankaların da kefalet paketlerine dahil olacağı, böylelikle işletmelere uygun finansman imkanı oluşturulacağı ifade ediliyor. Tam entegre bilgi sistemiyle de kredilerin amacı dışında kullanılmasının önüne geçilecek.

Paketlerin, esnaf ve KOBİ’ler başta olmak üzere işletmelere birçok alanda önemli miktarda finansman imkanı oluşturması beklenirken, Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında uygulanan selektif kredi politikasının bu paketlerde yer alması öngörülüyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir